Podul de pe strada Mihai Viteazul din Capitală intră în reparații peste o lună. Costul proiectului – 108 milioane de lei

Autor: , in Actualitate / Social / 4 iulie, 2022, 15:52

Podul de pe strada Mihai Viteazul intră în reparație capitală, iar lucrările vor începe peste o lună. Costul proiectului este de 108 milioane de lei. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 4 iulie, de primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Câștigătorul licitației este un consorțiu format din Compania „Gran But Service” Ucraina, sucursala Vulcănești, compania „Genesis International” SRL și o companie electrică.

„Se planifică strămutarea rețelelor inginereşti şi cele de tracţiune, apoi vor începe lucrările la elementele de suprastructură.

În atenţia autorităților municipale este şi podul din str. Ismail, care necesită de asemenea reparaţie”, a anunțat Primăria Chișinău.

Potrivit municipalității, Direcția generală transport public și căi de comunicație are semnat un contract de expertiză şi proiectare a podului dat, iar costul lucrărilor este evaluat la 2.9 milioane de lei.

La acest subiect: (DOC) Raportul de expertiză privind podul de pe strada Mihai Viteazul din Capitală: Necesită intervenții urgente

Lucrările de expertiză şi proiectare vor începe în săptămâna curentă.

Podul din strada Mihai Viteazul are o lungime de 300 de metri şi o lăţime de 22 de metri.

În iulie 2012, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că a finisat lucrările de reparaţie a podului din strada Mihai Viteazul: „Reabilitarea părţii carosabile şi a balustradei podului au durat 10 zile şi a costat circa 2,5 milioane lei”.

Înainte de lucrările efectuate în 2012, autoritățile Capitalei au anunțat că utima reparaţie a fost făcută în anul 1990.

Podul din strada Mihai Viteazul a fost construit în anii ’70.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X