Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, din nou în Penitenciarul 13. Decizia primei instanțe prin care a fost transferat în arest la domiciliu, anulată

Autor: , in Actualitate / Social / 5 iulie, 2022, 16:41

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Vasile Botnari, vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, a fost transferat din arest la domiciliu în Penitenciarul nr.13.

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au anulat decizia emisă de magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău prin care Vasile Botnari a fost transferat în arest la domiciliu.

Decizia vine la 15 zile după ce fostul șef al SIS a fost transferat din Penitenciarul nr.13 în arest la domiciliu.

Amintim că, procurorii anticorupție au contestat miercuri, 22 iunie, cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 20 iunie 2022 prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv aplicat în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Amintim că, ex-directorului SIS, Vasile Botnari este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente, un telefon mobil și un iPod, care urmează a fi examinate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei și utilității lor în raport cu circumstanțele cazului investigat.

Vasile Botnari a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Acesta a dat declarații referitor la circumstanțele cazului, însă vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuit nu a recunoscut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X