Ministrul Justiției, după alertele cu bombă la mai multe instituții de stat: „Metodele banditești în a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului”. Acuzații la adresa fostului lider PDM

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 iulie, 2022, 15:49

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că „metodele banditești în a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului”. Reacția vine în urma alertelor cu bombă la mai multe instituții de stat, inclusiv toate sediile Judecătoriei Chișinău. Coincidență sau nu, dar alertele au „paralizat” activitatea instituțiilor statului chiar în ziua când magistrații urmau să examineze dosare în care sunt vizate nume sonore, printre care și fostul șef al SIS, Vasile Botnari; fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc; fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Litvinenco a asociat alertele cu bombă cu demersul de aplicare a arestului lui Plahotniuc, unde magistrații urmau să examineze cererea procurorilor privind arestarea acestuia în contumacie.

„Metodele banditești în a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului. Vă amintiți de ziua de 7 iunie 2019, când Plahotniuc, nevrând să accepte debarcarea sa de la butoanele puterii, organiza tot felul de ”alerte cu bombă” în Parlament și în alte instituții ale statului? Apoi iată – azi Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana examinează cererea procurorilor de arestare a lui Plahotniuc (în cuntumacie, adică absență nemotivată) și asistăm din nou la aceeași ”alertă cu bombă”. Bine că s-au mai schimbat lucrurile între timp, astfel încât combinațiile șmecherilor să fie date peste cap”, a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiției este de părere că autoritățile ar trebui să vină cu „măsuri suplimentare pentru ca răspunderea pentru astfel de perversiuni”.

„Pe de altă parte, probabil că trebuie de venit cu măsuri suplimentare pentru ca răspunderea pentru astfel de perversiuni să fie pe potriva gravității faptei comise”, a conchis Litvinenco.

Citește și: Dosarul „MetalFeros”: Mandat de arest în contumacie pentru 30 de zile în privința lui Vlad Plahotniuc. Ce spune avocatul fostului lider PDM

Forțele de ordine au fost puse pe jar, marți, 5 iulie. La mai multe instituții de stat au fost anunțate alerte cu bombă. Printre acestea se numără toate sediile Judecătoriei Chișinău, Parlamentul, Spitalul Republican.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X