Președinta Greciei a fost invitată în Republica Moldova. Maia Sandu: Suntem interesați și în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în țara noastră

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 iulie, 2022, 14:49

Președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a fost invitată să efectueze o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, subliniind că „suntem interesați în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în țara noastră”.

În marja Conferinței de la Atena, Maia Sandu a discutat cu Katerina Sakellaropoulou.

„Grecia este un partener vechi și de încredere al Republicii Moldova, iar diaspora moldovenească, bine integrată social și economic în societatea elenă, contribuie și mai mult la apropierea dintre țările noastre. I-am mulțumit Președintei Katerina Sakellaropoulou pentru asistența umanitară oferită de Grecia în contextul războiului, precum și pentru sprijinul acordat în parcursul nostru european, inclusiv pentru susținerea deciziei recente a Consiliului European de a acorda Moldovei statutul de țară candidată la UE”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu și Katerina Sakellaropoulou au vorbit despre agenda bilaterală moldo-elenă.

„Am menționat că mizăm pe ratificarea, cât mai curând posibil, a Acordului privind securitatea socială dintre țările noastre de către partea greacă, precum și avansarea negocierilor pe Acordul de conversie a permiselor de conducere. Suntem interesați și în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în țara noastră. Pe finalul întrevederii, am invitat-o pe Președinta Katerina Sakellaropoulou să efectueze o vizită în Republica Moldova”, a conchis Maia Sandu.

Citește și: Maia Sandu, primele declarații din cadrul vizitei la Atena: E nevoie de soluții urgente pentru a opri creșterea galopantă a prețurilor

Amintim că, Maia Sandu efectuează săptămâna aceasta vizite de lucru la Atena și Vilnius și va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X