(VIDEO) Zelenski: Reconstrucția nu înseamnă doar reclădirea zidurilor. Ucraina trebuie să fie cea mai liberă, modernă şi sigură ţară din Europa

Autor: , in Externe / 5 iulie, 2022, 17:09

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că reconstrucţia țării pe care o conduce presupune mai mult decât pur şi simplu reclădirea zidurilor distruse de război, subliniind că Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă şi mai sigură ţară din Europa.

„Nu trebuie să se aştepte sfârşitul campaniei militare ruse pentru a începe reconstrucţia infrastructurii distruse a Ucrainei”, a subliniat Zelenski.

În contextul în care zeci de mii de locuinţe au fost distruse în zonele ce s-au aflat sub ocupaţia forţelor ruse, dar care au fost recucerite treptat de trupele ucrainene, Zelenski a precizat că este necesar ca pregătirile pentru perioada de iarnă să înceapă acum, nu în ultimul rând pentru a putea asigura surse de energie fiabile.

„Recuperarea Ucrainei nu se rezumă doar la ce ar trebui să facem după victoria noastră sau în anii următori, ci și la ce trebuie să facem acum. Aceasta nu este doar restaurarea zidurilor pe care le-am avut și care au fost distruse de bombardament. Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă și mai sigură țară din Europa – în toate sensurile cuvântului, în special în ceea ce privește mediul nostru. Sunt sigur că vom face asta”, a spus Zelenski.

Zelenski susține că forţele ucrainene provoacă în fiecare zi pierderi trupelor ruse.

„Trebuie să le zdrobim, Chiar dacă acest lucru va necesita timp şi un efort supraomenesc, nu există alternativă la aceasta dacă vrem să fim siguri că Ucraina are un viitor”, a punctat Zelenski.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X