Benzina și motorina se ieftinesc. ANRE: „Prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere”

Autor: , in Actualitate / Economic / 6 iulie, 2022, 11:06

După un val de scumpiri, prețurile la carburanți încep să scadă ușor. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri  maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru ziua de joi, 7 iulie, menționând că „cotațiile Platts au înregistrat o ușoară scădere pe parcursul săptămânii precedente care se menține și săptămâna curentă”.

Atestăm în ultimele zile o tendință de descreștere a cotațiilor la bursele internaționale la produsele petroliere. Astfel, cotațiile Platts au înregistrat o ușoară scădere pe parcursul săptămânii precedente care se menține și săptămâna curentă, ajungând la prețul de circa 1211 $/tonă pentru benzină și circa 1179 $/tonă pentru motorină, înregistrând o scădere cu aproximativ 145 $/tonă pentru benzină și, respectiv, cu 73 $/tonă la motorină. Conform mecanismului actual de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, curba respectivă este reflectată fidel în prețurile pentru carburanți la stațiile de alimentare din țară. ANRE reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere”, au declarat reprezentanții ANRE.

Astfel, pentru ziua de 7 iulie au fost stabilite următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Benzina A95 va costa  cel mult 32 de lei și 56 de bani per litru, cu 27 de bani mai puțin decât azi. Totodată, un litru de motorină se ieftinește cu 36 de bani și va costa cel mult 30 de lei și 82 de bani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X