Braziliancă, fost fotomodel, a murit în urma unui bombardament din Harkov: „A fost o eroină care a salvat vieți și a participat la misiuni umanitare”

Autor: , in Actualitate / Externe / 6 iulie, 2022, 15:48

Un fost model brazilian, care s-a alăturat armatei ucrainene în urmă cu doar trei săptămâni, a murit într-un bombardament rusesc în Harkov. Thalita do Valle, 39 de ani, fusese în misiuni umanitare în întreaga lume și a luptat anterior împotriva ISIS în Irak, potrivit presei braziliene, citată de Digi24.

Ea a fost ucisă săptămâna trecută, după ce o rachetă a lovit un buncăr din Harkov, oraș din nord-estul Ucrainei care a fost bombardat puternic încă de la începutul războiului.

În urma atacului cu rachetă a fost ucis și Douglas Burigo, 40 de ani, fost soldat în armata brazilian, care se întorsese în buncăr pentru a o recupera pe Thalita. Ea fusese singura persoană care rămăsese în buncăr după un prim asalt cu rachete.

Thalita a lucrat ca model și actriță și a studiat dreptul. A fost ca voluntar în mai multe zone de război și și-a documentat experiența în filmări postate pe YouTube.

Videoclipurile arată cum s-a pregătit pentru a deveni lunetistă când s-a alăturat forțelor militare armate din regiunea Kurdistan din Irak.

Fratele Thalitei, Theo Rodrigo Viera, a spus că sora lui a fost o eroină care a salvat vieți și a participat la misiuni umanitare. Tot el a precizat că ea se afla în Ucraina, într-o misiune de salvare, de doar trei săptămâni și în acest interval supraviețuise unui bombardament.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X