Cazul „Expulzării profesorilor turci”: Dosarul penal în privința lui Alexandr Stoianoglo a fost clasat

Autor: , in Actualitate / Justiție / 6 iulie, 2022, 17:01

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo scapă de un dosar penal în care a fost vizat. Este vorba despre cazul „Expulzării profesorilor turci”, anunță Procuratura Anticorupție, miercuri, 6 iulie.

Dosarul penal pornit la 4 februarie 2022 în privința procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo pe faptul amestecului în înfăptuirea justiției, cu folosirea situației de serviciu, în procesul de instrumentare a dosarului denumit generic „Expulzarea profesorilor turci” a fost clasat.

La 4 februarie 2022, procurorul șef interimar al Procuraturii Anticorupție fiind împuternicit de către CSP de a examina în ordinea controlului ierarhic superior plângerea ex-deputatei Inga Grigoriu a dispus anularea ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale din 22 decembrie 2021, emisă de procurorul desemnat de CSP, Andrei Balan în privința procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, fiind pornită urmărirea penală.

Așadar, procurorul de caz, la emiterea ordonanței de clasare a dosarului penal intentat în privința procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo și-a argumentat soluția prin aceea că, fapta imputată acestuia nu întrunește elementele constitutive ale componenței de infracțiune prevăzută de amestec în înfăptuirea justiției.

Mai mult, procurorul și-a motivat decizia prin aceea că, presupunerea organului de urmărire penală, că Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo ar fi săvârșit amestec în înfăptuirea justiției în cauza din speță, în lipsa unor probe confirmătoare, nu este suficientă pentru înaintarea unei acuzații penale.

Decizia procurorului de clasare poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestui proces penal.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X