Maia Sandu, decorată cu cea mai înaltă distincție a Lituaniei: În numele tuturor cetățenilor R. Moldova și al meu personal, vă mulțumesc! Sunt onorată de acest gest de prietenie și apreciere

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 iulie, 2022, 14:44

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei, Ordinul Vytautas cel Mare.

Ordinul lui Vytautas cel Mare cu Lanțul de Aur pe care l-a primit președinta Maia Sandu la Vilnius este conferit conducătorilor Lituaniei sau ai altor state, precum și cetățenilor acestora, pentru merite excepționale față de Lituania.

Anterior, Ordinul a mai fost acordat la alte 32 persoane.

Sunt onorată să fiu alături de dumneavoastră aici, la Vilnius, cu ocazia Zilei Statalității Lituaniei, care este sărbătorită astăzi, cu doar câteva zile înainte de marcarea celebreze 30 de ani de relații diplomatice între țările noastre.

Am avut plăcerea astăzi să particip la ceremonia de ridicare a drapelului național cu ocazia Zilei Statalității. Adresez felicitări tuturor lituanienilor cu această ocazie festivă. Tegyvuoja Lietuva!

Sunt, de asemenea, foarte onorată că am primit cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei, Ordinul Vytautas cel Mare, cu doar câteva minute în urmă. În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, vă mulțumesc! Sunt onorată de acest gest de prietenie și apreciere.

Aceasta este prima mea vizită în țara dumneavoastră frumoasă în calitate de Președinte al Republicii Moldova – dar nu este deloc prima noastră întâlnire. Îmi amintesc foarte bine una dintre vizitele mele anterioare la Vilnius, când am luat autobuzul de la aeroport spre oraș în direcția greșită. A fost o aventură, dar pot spune că acum vă cunosc țara mai bine”, a declarat Maia Sandu.

Ordinul Vytautas cel Mare este cea mai înaltă decorație a Lituaniei. Ordinul este din argint, 36 mm în diametru. Pe aversul medaliei – Crucea Ordinului Vytautas cel Mare. Pe revers – coroana regală, inscripția „Vytautas cel Mare” și anii domniei sale, 1392-1430.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X