Primarul unui sat din raionul Edineț, denunțat la CNA și reținut pentru 72 de ore. Și-ar fi însușit ilegal salariile mai multor angajați

Autor: , in Actualitate / Social / 6 iulie, 2022, 13:08

Primarul satului Goleni din raionul Edineț este cercetat penal de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este bănuit că și-ar fi însușit, prin extorcare, salariul lunar al unei angajate auxiliare a Primăriei, dar și salariile altor angajați.

Potrivit ordonanțatei de începere a urmăririi penale, din decembrie 2021 și până în prezent, funcționarul ar fi pretins de la angajata Casei de Ceremonii de pe lângă Primărie, să-i achite salariul său lunar, sub pretextul că nu și-ar îndeplini calitativ obligațiunile de serviciu. Femeia ar fi fost amenințată cu eliberarea din funcție în cazul în care ar fi refuzat să-i dea sumele pretinse. Potrivit denunțătoarei, în februarie 2022, funcționarul ar fi primit de la ea valoarea unui salariu lunar de 3.000 de lei, pretinzând și salariile pentru munca ce urma a fi prestată în următoarea jumătate de an.

În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că mai multe persoane, inclusiv angajata Casei de Ceremonii, ar fi încadrate fictiv în funcții auxiliare la Primărie, iar salariile lor ar fi însușite ilegal de către factorii de decizie.

Miercuri dimineață, 6 iulie, au fost efectuate percheziții la biroul primarului, în urma cărora alesul local a fost reținut pentru 72 de ore.

În prezent, sunt în desfășurare mai multe acțiuni de anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului și stabilirii întregului cerc de persoane implicate. Urmărirea penală are loc în cadrul unei cauze, pornite pentru corupere pasivă.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X