(LIVE) Ședința Parlamentului. Va fi examinat proiectul de hotărâre privind demisia unui deputat PAS

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 iulie, 2022, 09:10

Deputații s-au întrunit în ședință plenară, joi, 7 iulie, începând cu ora 10:00.

UPDATE:

Alți doi deputați au fost testați pozitiv la COVID-19, a anunțat în debutul ședinței, șeful Legislativului Igor Grosu.

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria Elenei Bodnarenco, în legătură cu decesul survenit la 4 iulie.

Deputata comunistă Elena Bodnarenco a decedat, la 57 de ani. Va fi înmormântată la Soroca

„Și-a adus aportul la soluționarea problemelor cetățenilor”. Necrolog în memoria Elenei Bodnarenco

Membrii Legislativului urmează să examineze acordurile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova privind acordarea asistenței macrofinanciare pentru țara noastră în valoare de 150 de milioane de euro. Pe ordinea de zi a mai fost inclusă ratificarea Contractului de credit dintre Agenția Franceză pentru Dezvoltare și țara noastră, în sumă de 15 milioane de euro, dar și ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea realizării proiectului ”Securitatea furnizării gazelor naturale”.

De asemenea, vor fi propuse spre adoptare proiectul de lege privind dreptul de autor și drepturile conexe și inițiativa legislativă care prevede facilitarea confiscării extinse a averilor acumulate prin acte de corupție. Tot în lectură finală va fi examinată modificarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice.

În ședința plenară vor fi examinate proiectul de hotărâre privind demisia deputatului Dorel Iurcu, dar și inițiative legislative ce vizează modificarea mai multor acte normative.

La acest subiect: (DOC) Un deputat PAS și-a dat demisia, în contextul validării mandatului de primar în comuna Horodiște din raionul Rezina

De asemenea, Comisia Electorală Centrală va prezenta Raportul pentru anul 2021 despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X