Confirmat oficial: Vladimir Andronachi, anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 iulie, 2022, 11:07

Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Andronachi a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol pentru arest și extrădare. Informația a confirmată de Inspectoratul General al Poliției (IGP) vineri, 8 iulie.

Astăzi, Andronachi Vladimir a devenit vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol, acesta figurând în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare.

Menționăm că, la 23 septembrie 2021, Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, în baza solicitării Centrului Național Anticorupție, a transmis în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol, solicitarea de a-l anunța în căutare internațională pentru arest si extrădare pe Andronachi Vladimir, conform mandatului judecătoresc din 21 septembrie 2021, emis de judecătoria Ciocana mun. Chișinău”, a precizat Inspectoratul General al Poliției.

Vladimir Andronachi este vizat în mai multe dosare de rezonanță, printre care și Metalferos.

În aprilie 2022, magistrații au emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile în privința fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, fiind vizat în dosarul Metalferos.

În dosarul Metalferos, Andronachi ar fi bănuit de spălare de bani.

În dosarul fraudei bancare, Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei, au fost puși oficial sub învinuire. Procuratura Anticorupție a anunțat vineri, 1 octombrie 2021, că a reținut în acțiunile celor trei comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.

În speță, procurorii au declarat că au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Conform probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X