Vladimir Bolea, după ce a fost numit în funcția de ministru al Agriculturii: Vreau să le spun agricultorilor că vor avea toată susținerea noastră

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 iulie, 2022, 14:03

Noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea spune că munca echipei va fi orientată către un singur scop – fortificarea sistemului național agroalimentar.

„Agricultura este cea mai importantă ramură a economiei naționale. Munca ce urmează să o facem noi în următoarele zile, luni și ani, este ca agricultură să devină cu adevărat o ramură de frunte în Republica Moldova a economiei naționale care să aducă foarte multe impozite în bugetul național. Trebuie să construim afaceri prospere și durabile, să implementăm tehnologiile moderne în acest sector, ca să ne putem dezvolta și face față intemperiilor”, a declarat Vladimir Bolea în cadrul intervenției sale la prezentarea echipei Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Un mesaj a fost transmis și în adresa agricultorilor.

„Avem mult de lucrat împreună. Vreau să le spun agricultorilor că vor avea toată susținerea noastră, pentru că avem un scop comun – a agricultură prosperă. Fără mare perioadă de acomodare trebuie să ne includem în procese, deoarece afară este secetă și sunt o mulțime de probleme cu care se ciocnesc agricultorii noștri. Trebuie să ne implicăm să le rezolvăm. Ne doresc tuturor spor la muncă”, a adăugat Bolea.

După ceremonia de învestire, șefa Executivului l-a prezentat pe Vladimir Bolea echipei ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Natalia Gavrilița a menționat că noul ministru, în calitate de șef al Comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară, este familiarizat cu activitatea sectorului și a participat activ în promovarea reformelor în ultimele 11 luni.

„Domnul Bolea a venit cu mai multe inițiative pentru sectorul agroalimentar, însă în condițiile actuale de criză, trebuie să accelerăm implementarea reformelor. Trebuie să intervenim rapid pentru asigurarea securității alimentare a țării, asigurarea fluxului nestingherit de mărfuri, finalizarea strategiei de susținere a agriculturii, care să ne dea o previzibilitate în procesul de subvenționare”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Citește și: Primele declarații ale lui Viorel Gherciu, după remanierile de la Ministerul Agriculturii: „A fost prin surprindere. Este o decizie politică”

Viorel Gherciu, revocat din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, susține că „este o decizie politică care l-a luat prin surprindere”. El spune că în continuare va avea mai mult timp ca să petreacă cu familia, iar cu colegii va identifica noi oportunități pentru ulterioara activitate.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea este noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Acesta a depus jurământul vineri dimineață, 8 iulie, în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Vladimir Bolea a fost învestit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, fără ca autoritățile să anunțe nici despre demisia deja a ex-ministrului Viorel Gherciu, dar nici despre propunerea unei noi candidaturi pentru această funcție.

La acest subiect: Vladimir Bolea – noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. A depus jurământul în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X