Zelenski: Drapelul ucrainean pe Insula Șerpilor este semnul că Ucraina nu va fi învinsă

Autor: , in Actualitate / Externe / 8 iulie, 2022, 15:23

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că drapelul ucrainean ridicat pe Insula Șerpilor din Marea Neagră este semnul că Ucraina nu va fi învinsă.

Într-un mesaj adresat ucrainenilor, Volodimir Zelenski a spus că operațiunea de recucerire a Insulei Șerpilor, care a durat două luni, este un avertisment pentru Rusia.

„Fiecare căpitan rus de navă sau de avion să vadă drapelul ucrainean pe Insula Șerpilor și să știe că țara noastră nu va fi învinsă”, a declarat președintele Ucrainei.

La doar câteva zile după ce trupele ruse s-au retras de pe Insula Șerpilor, drapelul ucrainean a fost înălțat din nou pe stânca intens disputată din Marea Neagră.

„Teritoriul [Insula Șerpilor] revine sub jurisdicția Ucrainei”, a declarat luni, Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, într-o conferință de presă, potrivit Digi24.

La scurt timp după aceasta, Ministerul rus al Apărării a susținut că i-a ucis pe militari ucraineni care încercau să ridice steagul Ucrainei pe Insula Șerpilor.

„Pe fundalul eșecurilor militare și al unei retrageri masive a trupelor ucrainene în Donbas, în noaptea de 7 iulie, regimul de la Kiev a încercat să instaleze simbolic steagul țării pe Insula Șerpilor. În jurul orei 5 dimineața, mai mulți militari ucraineni au ajuns pe insulă cu o barcă cu motor și au făcut poze cu steagul. O aeronavă a Forțelor Aerospațiale Ruse a lansat imediat o lovitură cu rachete de înaltă precizie către insulă, în urma căreia o parte din personalul militar ucrainean a fost distrus. Supraviețuitorii au fugit în direcția satului Primorskoye din regiunea Odesa”, se arată în buletinul informativ zilnic al rușilor legat de situația de pe frontul din Ucraina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X