Măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar în privința lui Stoianoglo, prelungită

Autor: , in Actualitate / Justiție / 13 iulie, 2022, 16:47

Magistrații au prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, aplicată în privința procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au examinat demersul privind prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile, aplicată în privința procurorului general suspendat.

Prin urmare, în rezultatul examinării, magistrații au dispus admiterea parțială a demersului și au prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile, aplicată în privința Procurorului General suspenda.

Procurorul de caz a anunțat că, în perioada imediat următoare, urmează să analizeze motivele care au stat la baza admiterii parțiale a demersului și va decide asupra contestării cu recurs la Curtea de Apel Chișinău a deciziei menționate.

Citește și: Cazul „Expulzării profesorilor turci”: Dosarul penal în privința lui Alexandr Stoianoglo a fost clasat

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Vasile Plevan a anunțat că a înmânat rechizitoriul procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, după care cauza penală în privința acestuia a fost expediată în instanța de judecată, pentru examinare în fond.

Detalii: Un alt dosar în privința lui Stoianoglo, pe masa magistraților. A dezvăluit „corespondența descifrată de pe telefonul lui Morari care a avut-o cu Michalko”. A vorbit și despre eliberarea lui Filat

Mai amintim că, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a solicitat explicații din partea Guvernul Republicii Moldova privind reținerea lui Alexandr Stoianoglo, dosarele penale în care e vizat şi suspendarea din funcţia de procuror general. Informația a fost făcută publică de către avocatul Victor Munteanu. În replică, Ministerul Justiției spune că, în legătură cu „încercările de manipulare grosieră a opiniei publice întreprinse de avocaţii lui Stoianoglo”, reiterează că va solicita opiniile tuturor autorităţilor implicate şi, în termenul acordat de către instanţa europeană de contencios a drepturilor omului (până la 22 septembrie 2022), va prezenta poziţia Executivului.

Detalii: (DOC) CEDO solicită explicaţii Guvernului în legătură cu reţinerea lui Stoianoglo şi dosarele în care e vizat. Reacția Ministerului Justiției

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X