Alertele false cu bombă ar avea legătură cu acordarea R. Moldova a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. PCCOCS: Sunt mai mulți suspecți – atât în țară, cât și peste hotare

Autor: , in Actualitate / Social / 18 iulie, 2022, 16:53

Alertele false cu bombă anunțate în ultima perioadă, atât în Chișinău cât și pe întreg teritoriul R. Moldova, ar fi fost organizate de un grup de persoane care și-ar dori să creeze neliniște în societate, este constatarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), menționând că există mai mulți suspecți – atât în țară, cât și peste hotare.

În contextul alertelor privind atentatele teroriste cu bombă, grupul de investigație format de către procurorul general interimar, format din ofițeri de investigație ai INI și ofițeri ai SIS, s-a întrunit în ședință, fiind raportate informațiile obținute.

La acest stadiu al investigațiilor, procurorii PCCOCS comunică faptul că pe dosar sunt mai muți suspecți – atât în țară, cât și peste hotare.

„Acțiunile autorilor alertelor cu bombă sunt dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acțiuni de destabilizare și creare a neliniștii în societate. Însă, scopurile declarate și cele reale nu sunt pe departe aceleași. Astfel, în cadrul dosarului, sunt analizate și evoluțiile statului pe diverse domenii – acordarea statutului de stat candidat în Uniunea Europeană, ajutoare de diverse categorii, vectorul de dezvoltare externă – versus amenințările tot mai frecvente, împrejurări care în una din versiunile anchetei procurorii le consideră deloc întâmplătoare”, a precizat PCCOCS.

În nota emisă de PCCOCS se spune că toate informațiile sunt colectate și analizate, iar episoadele noi care apar implică o complexitate mai mare a investigațiilor desfășurate și, evident, necesită timp pentru analiză.

„Subsidiar, considerăm că episoadele acestor infracțiuni au un impact cu atât mai negativ, cu cât sunt înfăptuite în perioada desfășurării războiului din Ucraina, ceea ce adaugă neliniștii în societate”, a adăugat PCCOCS.

În context, procurorii comunică faptul că acțiunile vor fi investigate, iar responsabilii vor fi trași la răspundere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X