Partidul Șor, prima reacție privind perchezițiile SIS și CNA: Guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 iulie, 2022, 09:46

Partidul Șor a venit cu o reacție la perchezițiile de joi dimineață, 21 iulie, în dosarul de finanțare ilegală a partidului, spunând că „guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică” și că „este un abuz tot ce se întâmplă astăzi”.

„Guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică cu Partidul Șor. Așa cum a anunțat liderul formațiunii, Ilan Șor, astăzi procurorii și ofițerii CNA au descins la sediile partidului din Chișinău și din țară și sunt gata să ne pună în cârcă noi acuzații nefondate și aberante”, se spune în comunicatul emis de Partidul Șor.

Membrii Partidului Șor susține că „este un abuz tot ce se întâmplă astăzi”.

„O încercare de a ne reduce la tăcere, de a renunța la proteste și de a ne face să cedăm presiunilor lor. Ei caută să scape de noi, pentru că noi suntem oponenții lor politici direcți. Tot ce vedeți azi este o banală răfuială politică. Nimic nou. Aceleași strategii, aceleași mârșăvenii – exact cum ne-a obișnuit PAS de când a venit la guvernare. La comanda PAS și a Maiei Sandu, procurorii caută, probabil, acul în carul cu fân, iar pentru că nu vor găsi nimic, vor scoate „acele galbene ale represiunilor” din dotarea Procuraturii, SIS și CNA și vor încerca să coase noi dosare penale.

PAS se teme de proteste, iar pentru că știe că doar Partidul „ȘOR” poate aduna zeci de mii de oameni în stradă, încearcă să ne împiedice s-o facem. Astăzi, în acest moment, toate structurile SIS, CNA, Procuratura – răspund unei comenzi politice și fac jocul puterii. Facem apel la organizațiile internaționale, misiunile diplomatice acreditate la Chișinău, ambasade, să fie foarte atenți la ceea ce se întâmplă și să urmărească modul în care acționează instituțiile de forță. Este inimaginabil ca într-un stat de drept astfel de lucruri să se întâmple”, se mai spune în nota emisă de Partidul Șor.

La acest subiect: Percheziții la mai multe adrese din R. Moldova într-un dosar privind finanțarea ilegală a Partidului Șor

„Puterea este în agonie, mai ales după ce au văzut rezultatele sondajelor din ultima vreme, care arată că și-au pierdut jumătate de electorat. Ei văd că PAS scade în sondaje, iar Partidul „ȘOR” crește. Și asta îi face să înnebunească. Iată cum arată justiția independentă din țara noastră și vremurile bune promise de PAS. Toate aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite, iar istoria recentă a Republicii Moldova arată că toți cei care au pornit dosare politice la comandă au ajuns la pușcărie.

Au vrut să scoată Partidul „ȘOR” în afara legii și au înțeles că este imposibil să facă asta și s-au apucat să facă presiuni pe oameni și să-i sperie cu dosare. Cred că dacă nu pot distruge partidul din exterior, le va reuși să o facă din interior. Nu le va reuși însă acest lucru.

Partidul Șor nu va renunța la luptă și nu vom tăcea. Propunerea voastră de înceta protestele și de renunța să vă criticăm o respingem încă o dată. Nu ne e frică de voi și vă vom învinge”, au conchis membrii Partidului Șor.

Citește și: Ulanov spune că a aflat din presă despre percheziții și dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au decins cu percheziții joi dimineață, 21 iulie. Sunt vizate persoane din anturajul Partidului Șor.

Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a Partidului Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X