Marina Tauber, pusă sub învinuire. Procurorii vor cere mandat de arestare pe un termen de 30 de zile

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 iulie, 2022, 11:37

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, bănuită de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) și acceptarea finanțării formațiunii din partea unui grup criminal organizat, a fost pusă sub învinuire. Procurorii vor cere mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Demersul cu privire la aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința Marinei Tauber urmează a fi înregistrat și examinat.

Procurora de la Procuratura Generală, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a menționat că examinarea este planificată pentru sâmbătă, 23 iulie, în jurul orei 14:00.

Menționăm că, Marina Tauber a rămas repetat fără imunitate parlamentară. Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului „Șor” din partea unui grup criminal organizat și pentru falsificarea raportului financiar prezentat la CEC pentru primul trimestru al anului 2022.

Vezi și: „Sunteți neadecvați și ați pierdut legătura cu realitatea”. Marina Tauber, scrisoare din izolatorul CNA. Se adresează către Ilan Șor, Maia Sandu, Igor Grosu, PAS și misiuni diplomatice (FOTO)

După ce joi, 21 iulie, a rămas fără imunitate parlamentară la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală, deputata Marina Tauber a fost reținută pe un termen de 72 de ore.

„Plăți în sumă de 600.000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228.000 de lei. Peste 3.5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale”, a anunțat Centrul Național Anticorupție, după ce împreună cu Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Detalii: „Salarii în sumă de 100.000 de euro. Peste 3.5 milioane de lei pentru protestele din PMAN. Primele rezultate ale perchezițiilor în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor. CNA: Finanțările veneau din Dubai, Viena, Monaco

Partidul Șor califică dosarul drept unul politic.

„Puterea este în agonie, mai ales după ce au văzut rezultatele sondajelor din ultima vreme, care arată că și-au pierdut jumătate de electorat. Ei văd că PAS scade în sondaje, iar Partidul Șor crește. Și asta îi face să înnebunească. Iată cum arată justiția independentă din țara noastră și vremurile bune promise de PAS. Toate aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite, iar istoria recentă a Republicii Moldova arată că toți cei care au pornit dosare politice la comandă au ajuns la pușcărie.

Au vrut să scoată Partidul Șor în afara legii și au înțeles că este imposibil să facă asta și s-au apucat să facă presiuni pe oameni și să-i sperie cu dosare. Cred că dacă nu pot distruge partidul din exterior, le va reuși să o facă din interior. Nu le va reuși însă acest lucru.

Partidul Șor nu va renunța la luptă și nu vom tăcea. Propunerea voastră de înceta protestele și de renunța să vă criticăm o respingem încă o dată. Nu ne e frică de voi și vă vom învinge”, se spune în declarația emisă de membrii Partidului Șor.

Citește și: (VIDEO) Șeful Institutului de sondaje IMAS, Doru Petruți, alături de Marina Tauber la o ședință online cu Ilan Șor. Jurnal: Le sugera cum să organizeze protestele și cu ce politicieni ar fi bine să se asocieze

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X