Război în Ucraina. 13 rachete au lovit regiunea ​​Kirovograd: Trei persoane, printre care un militar, ucise

Autor: , in Actualitate / Externe / 23 iulie, 2022, 12:48

Ziua cu numărul 150 a războiului în Ucraina. Primarul orașului Nikolaev, Oleksandr Sienkevich, a precizat că s-au auzit explozii puternice în jurul orei 04:30. Treisprezece rachete rusești au lovit regiunea centrală ​​Kirovograd. Primarul din Harkov spune că centrul orașului a fost atacat de ruși, iar o persoană a fost raportată până acum ca rănită.

UPDATE: „Trei persoane, printre care un militar, au fost ucise de 13 rachete ruseşti care au lovit sâmbătă un aerodrom militar şi infrastructura feroviară în regiunea Kirovograd din centrul Ucrainei”, a declarat guvernatorul Andrii Raikovici.

Vorbind la un post de televiziune, guvernatorul regiunii a spus că doi agenţi de pază de la o substaţie electrică au fost ucişi. De asemenea, un soldat ucrainean a fost ucis, iar alţi nouă au fost răniţi.

„Treisprezece rachete rusești au lovit sâmbătă, 23 iulie, un aerodrom militar și o infrastructură feroviară din regiunea centrală Kirovograd a Ucrainei, ucigând și rănind mai multe persoane”, a declarat guvernatorul regiunii, transmite Reuters, citat de Digi24.

Andri Raikovich a scris pe Telegram că echipele de salvare s-au deplasat la locurile bombardate și că un mic cartier al capitalei regionale, Kropyvnytskyi, a rămas fără electricitate în urma atacului.

Primarul din Harkov spune că centrul orașului a fost atacat de ruși

„Câteva lovituri puternice au fost lansate în partea centrală. O persoană a fost raportată până acum ca rănită. Să sperăm că numărul victimelor nu va crește”, a scris Ihor Terekhov pe Telegram.

Terekhov a cerut localnicilor să rămână în adăposturi anti-bombe, notează agenția Ukrinform.

Explozii puternice auzite la Nikolaev

S-au auzit explozii la Nikolaev. Primarul orașului, Oleksandr Sienkevich, a precizat că s-au auzit explozii puternice în jurul orei 04:30.

Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Donețk, a scris pe twitter că forțele ruse au atacat orașul Sloviansk cu bombe cu dispersie și cel puțin trei persoane au fost rănite.

„Rușii au bombardat din nou cartierele rezidențiale ale orașului. În prezent, se știe că trei persoane au fost rănite și șase clădiri cu cinci etaje și mai multe case private au fost avariate”, se arată în mesajul lui Kirilenko, care a fost însoțit și de imagini.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X