(VIDEO) Șeful Institutului de sondaje IMAS, Doru Petruți, alături de Marina Tauber la o ședință online cu Ilan Șor. Jurnal: Le sugera cum să organizeze protestele și cu ce politicieni ar fi bine să se asocieze

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 iulie, 2022, 08:51

Șeful Institutului de sondaje IMAS, Doru Petruți, a participat la o ședință online cu vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, dar și cu liderul fracțiiunii, Ilan Șor, potrivit imaginilor în posesia cărora a intrat de Jurnal TV. Doru Petruți le sugera participanților cum să organizeze protestele și cu ce politicieni ar fi bine să se asocieze. Potrivit surselor Jurnal TV, șapte persoane vizate în dosar au plecat din Republica Moldova până la efectuarea perchezițiilor la Partidul Șor, aflând despre acestea de la persoane cu acces sporit la informație. Partidul Șor afirmă că dosarele pornite au drept scop eliminarea formațiunii de pe arena politică.

Dialog dintre Ilan Șor și Doru Petruți:

„Șor: Credeți că dacă acest apel va fi nu din numele nostru, dar al domnului Voronin?
Petruți: Voronin este cel mai credibil, asta spun cifrele. Dintre ăștia, el poate avea un ton de ăsta, echilibrat și împăciuitor cumva… și să scoată, și să zică, și o perlă despre PAS. La el lucrurile astea prind mult mai bine.
Șor: Voronin va da apel mâine, da…, că mâine trebuie să unim pentru probleme sociale etc.
Petruți: Gata, e un început. Acum sigur că întrebarea este dacă Șor și Voronin o să fie pe acolo și o să sprijine și o să arate că inclusiv el crede în ideea asta. – Dacă va fi la protest, asta are în vedere dl Petruți.
Petruți: Să fie cumva asociat, nu numai la început lansat.
Șor: OK, bine! Noi vorbim cu dl Voronin ca pentru mâine… OK, am înțeles.
Petruți: Și încă ceva. Încercați să anticipați un pic lucrurile, scenariul, chiar și cu ziua de miercuri, chiar și cu taberele celelalte, să nu vă treziți cu surprize de la ei. Ați convenit acțiunile 1.2.3., păi toată lumea face ce ați convenit.
Șor: OK, am înțeles! Bine, Doru”.

Potrivit surselor confidențiale ale Jurnal TV, această ședință ar fi avut loc în luna mai curent. Iar începând cu luna iunie, Partidul Șor și PCRM au organizat mai multe proteste comune. PCRM i-a eliminat pe socialiști din această ecuație, asta deși în legislativ formează un bloc.

Solicitat să comenteze acea ședință, Doru Petruți a declarant că lista de clienți a IMAS este confidențială.

Doru Petruți, director IMAS: „Eu particip la orice fel de întâlniri cu oricine ne solicită expertiza. Fie că este vorba de Marina Tauber, de Năstase și așa mai departe… Oricine. Eu stau de vorbă cu oricine ne solicită expertiza.
Reporter: Răspunsul ar fi da?
Petruți: Nu este niciun răspuns. Dumneavoastră ați auzit, da?
Reporter: Asta încerc să vă întreb: confirmați sau infirmați?
Petruți: Eu nu am ce să vă confirm și nici ce să vă infirm. Lista clienților noștri este confidențială”.

Avocatul Marinei Tauber, deputat al Partidului Șor, susține că nu poate să ne spună nimic despre vreun contract între Partidul Șor și IMAS, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, a refuzat să ne răspundă la întrebări.

Vladimir Voronin, lider PCRM : „Reporter: Ați discutat recent cu Ilan Șor?
Voronin: Nu striga! Eu am văzut de astea ca și tine milioane. Ascultă încoace. Când eu am ieșit la briefing, ai fost în sala de conferințe?
Reporter: Domnul Voronin, vă rog să răspundeți la întrebările noastre.
Voronin: Fii sănătoasă, scumpo…”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X