Anticorupție: Procurorul general interimar Dumitru Robu, investigat de foştii colegi de la PA

Autor: , in Actualitate / Justiție / 25 iulie, 2022, 11:46

Procuratura Anticorupţie a dat start examinării plângerilor semnate de fostul director al companiei de stat MoldATSA, Sorin Stati, şi ex-primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, în care sunt invocate pretinse ilegalităţi comise de procurorul general interimar Dumitru Robu, potrivit Anticorupție.md.

În acest scop, procurora anticorupţie Nadejda Busuioc, desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să examineze plângerile, a fost rechemată din concediu.

„A trebuit să-mi întrerup vacanţa, a fost ordinul şefului interimar al Procuraturii Anticorupţie. Eu investighez deja. La final, voi lua o decizie conform legii”, a declarat Nadejda Busuioc pentru Anticorupție.

Dorin Chirtoacă îl acuză pe Dumitru Robu că, în iulie 2017, ar fi emis o ordonanță de disjungere a dosarului parcărilor cu plată „prin care s-a manipulat probatoriul și s-au prezentat selectiv materiale în instanța de judecată”, fapt ce, potrivit fostului primar general al municipiului Chișinău, a dus la suspendarea sa „ilegală și abuzivă” din funcția de primar al municipiului Chișinău.

Sorin Stați l-a denunţat pe Robu că în perioada februarie-decembrie 2011 a mușamalizat cazul unui agent economic, care s-ar fi conectat clandestin la o sursă de energie electrică care aparținea întreprinderii.

Fosta procuroră anticorupţie, Mirandolina Suşiţcaia, s-a plâns pe Robu la CSP pentru imixtiune în înfăptuirea justiției și persecutare. Procurora este nemulţumită că a fost înlăturată de la gestionarea dosarelor Laundromat şi Platon şi transferată de la Procuratura Anticorupţie. Examinarea plângerii Mirandolinei Suşiţcaia a fost amânată.

Până a fi desemnat să asigure interimatul funcţiei de procuror general, în octombrie 2021, Dumitru Robu a lucrat în Procuratura Anticorupţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X