Cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu, rămâne în Penitenciarul 13 încă 20 de zile. Procurorii vor contesta decizia instanței

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 august, 2022, 17:11

Petru Merineanu, învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon, și cel care a încercat prin înghițire să distrugă o recipisă care ar fi confirmat tranzacții cu bunuri imobile de peste 700 de mii de euro, rămâne în arest pentru încă 20 de zile în Penitenciarul nr.13.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorilor, astfel, Petru Merineanu rămâne în arest pentru încă 20 de zile în Penitenciarul nr.13.

„Având în vedere că demersul procurorilor anticorupție a fost admis parțial, procurorii vor contesta cu recurs încheierea primei instanțe, insistând pe aplicarea unui termen de 30 zile de arest preventiv”, a declarat procurora de la Procuratura Generală, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Amintim că, procurorii anticorupție au descins marți, 24 mai, la mai multe locații care aparțin familiei fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

În timpul perchezițiilor, Petru Merineanu a încercat prin înghițire să distrugă o recipisă care ar fi confirmat tranzacții cu bunuri imobile de peste 700 de mii de euro.

În urma perchezițiilor au fost depistate sume mari de bani, bunuri imobile, obiecte de lux, echipament tehnic, purtătoare de informații, documente, recipise, chitanțe, contracte, etc.

În aceeași zi, Igor Dodon și Petru Merineanu au fost reținuți.

„Una din persoane a încercat să distrugă, prin înghițire, înscrisurile depistate la domiciliu prin care se confirmau tranzacții de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile în valoare de circa 700.000 de euro. În aceleași circumstanțe, procurorii și ofițerii au depistat circa 37.000 de euro, care erau păstrați la domiciliul persoanei supuse percheziției”, a precizat procurora-șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov.

De asemenea, în una din locații, procurorii au depistat peste 600 de mii de lei, iar într-un plic cu înscrisurile unui partid politic peste 17 mii de euro și 1.000 de dolari.

Procurorii au constatat că, doar la începutul anului 2022, persoanele supuse cercetărilor au beneficiat de servicii de odihnă, contractate prin intermediul firmelor turistice din Federația Rusă, în valoare de circa 4 milioane de ruble rusești, ceea ce constituie circa 1.300.000 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X