Marina Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13: „Este absurd. Aceste decizii sunt fără precedent”

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 august, 2022, 16:41

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut luni, 1 august, decizia primei instanțe și au respins recursul depus de avocații deputatei care au solicitat anularea măsurii preventive.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților Marinei Tauber ca neîntemeiat.

Decizia este irevocabilă.

Așa este justiția la noi. Este absurd. Este amuzant. Au fost prezentate multe argumente pentru care nu ar trebui să fiu deținută în penitenciar (…) Eu am întrebat ce se va întâmpla cu mandatul meu de deputat, dar nimeni nu poate să îmi răspundă (…) Lupta continuă. Noi o să fim și o să rămânem puternici. Astfel de lucruri se pot întâmpla cu orice cetățean din țara noastră (…) Aceste decizii sunt fără precedent. Nu a fost niciun politician ca să fie deținut în Penitenciarul nr. 13 fără demonstrarea nevinovăției. Nu înțeleg de ce. E o presiune politică. Toate aceste presiuni nu mai contează, oricum o să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Eu și în Penitenciarul nr. 13 rămân om. Nu vom ceda presiunilor”, a declarat Marina Tauber după decizia Curții de Apel Chișinău.

Amintim că, magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău (n.r: prima instanță) au admis la 23 iulie demersul procurorilor şi au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Menționăm că, Marina Tauber a rămas repetat fără imunitate parlamentară, joi, 21 iulie.

Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Vezi și: „Sunteți neadecvați și ați pierdut legătura cu realitatea”. Marina Tauber, scrisoare din izolatorul CNA. Se adresează către Ilan Șor, Maia Sandu, Igor Grosu, PAS și misiuni diplomatice (FOTO)

„Plăți în sumă de 600.000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228.000 de lei. Peste 3.5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale”, a anunțat Centrul Național Anticorupție, după ce împreună cu Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Detalii: „Salarii în sumă de 100.000 de euro. Peste 3.5 milioane de lei pentru protestele din PMAN. Primele rezultate ale perchezițiilor în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor. CNA: Finanțările veneau din Dubai, Viena, Monaco

La câteva zile distanță, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) au descins cu noi percheziții, aproape 100 la număr.

„Au fost descoperite suporturi de date electronice, precum telefoane mobile, hard-disck-uri portabile, agende electronice, laptopuri, ce ar conține date ce ar proba finanțarea ilegală a formațiunii”, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA), după ce în comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Procuratura Anticorupție (PA), au descins luni dimineață, 25 iulie, cu noi percheziții în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Șor. Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în vederea administrării probelor pe dosar și au vizat 97 de locații din toată țara.

La acest subiect: CNA, despre a doua rundă de percheziții la Partidul Șor: Au fost ridicate documente, înscrisuri, telefoane mobile, hard-disck-uri portabile, agende electronice

Partidul Șor califică dosarul drept unul politic.

„Puterea este în agonie, mai ales după ce au văzut rezultatele sondajelor din ultima vreme, care arată că și-au pierdut jumătate de electorat. Ei văd că PAS scade în sondaje, iar Partidul Șor crește. Și asta îi face să înnebunească. Iată cum arată justiția independentă din țara noastră și vremurile bune promise de PAS. Toate aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite, iar istoria recentă a Republicii Moldova arată că toți cei care au pornit dosare politice la comandă au ajuns la pușcărie.

Au vrut să scoată Partidul Șor în afara legii și au înțeles că este imposibil să facă asta și s-au apucat să facă presiuni pe oameni și să-i sperie cu dosare. Cred că dacă nu pot distruge partidul din exterior, le va reuși să o facă din interior. Nu le va reuși însă acest lucru.

Partidul Șor nu va renunța la luptă și nu vom tăcea. Propunerea voastră de înceta protestele și de renunța să vă criticăm o respingem încă o dată. Nu ne e frică de voi și vă vom învinge”, se spune în declarația emisă de membrii Partidului Șor.

Citește și: (VIDEO) Șeful Institutului de sondaje IMAS, Doru Petruți, alături de Marina Tauber la o ședință online cu Ilan Șor. Jurnal: Le sugera cum să organizeze protestele și cu ce politicieni ar fi bine să se asocieze

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X