O nouă alertă cu explozive la Aeroportul Internațional Chișinău. Poliția: Se efectuează verificări fără evacuarea persoanelor

Autor: , in Actualitate / Social / 1 august, 2022, 19:17

O nouă alertă cu explozive la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a fost comunicată luni, 1 august, în jurul orei 20:00.

Prin intermediul poștei electronice a fost anunțată o nouă alertă cu explozive la Aeroportul Internațional Chișinău.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a menționat că verificările se vor efectua fără evacuarea persoanelor.

Menționăm că, începând de astăzi, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău este permis strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. În acest sens, au fost stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din aeroport, anunță Poliția de Frontieră.

„Se permite intrarea în Aeroportul Internațional Chișinău în baza prezentării tichetului și a documentului de călătorie, controlul cărora este efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul continuă cu înregistrarea la rută, ulterior se prezintă la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă”, a precizat Poliția de Frontieră.

Primul filtru de control de securitate este la intrarea în aeroport, unde polițiștii de frontieră asigură controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

Călătorii sunt îndemnați să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

„Sunt antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din R. Moldova nu interacționează, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens”, a mai menționat Poliția de Frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X