Un cuplu a fost arestat după ce polițiștii au aflat ce a căutat pe Google

Autor: , in Externe / 1 august, 2022, 14:53

Un cuplu a fost arestat după ce poliția a descoperit în căutările din Google de pe telefonul mobil „cum să deschizi o fereastră încuiată”, cei doi fiind suspectați într-un caz de tentativă de furt.

Jordan Malcom-Taylor, 28 de ani, și Nikisha Hosten, 22 de ani, plănuiseră să spargă o proprietate din Virginia Water, Surrey, Anglia, în 2020. Dar nu și-au mai dus planul la bun sfârșit și au fugit prin grădina din spate, după ce au fost surprinși de proprietar. Poliția i-a prins, însă, în scurt timp.

Ofițerii au găsit telefonul lui Hosten, unde au descoperit căutări pe Google precum „ce să faci cu 3 milioane de lire sterline”, „de unde să iei o armă” și „cum să deschizi o fereastră încuiată”, potrivit The Independent, citat de Digi24.

Ulterior au ieșit la lumină și alte dovezi, inclusiv filmări de pe o cameră de supraveghere cu aceștia făcând o vizită de recunoaștere în zonă cu o zi înainte de faptă.

Acasă la Hosten s-a găsit și o cheie de la ușa terasei casei la care urma să aibă loc spargerea.

Cei doi au fost acuzați de tentativă de furt calificat și deținere de armă de foc improvizată, fiind condamnați la 9 ani și 9 luni de închisoare – Malcom-Taylor, în timp ce Hosten a primit 11 ani.

În timpul procesului, jurații au aflat cum cei doi au căutat o casă potrivită în care să intre pentru a fura în săptămânile dinaintea operațiunii eșuate.

Astfel, cei doi s-au decis asupra unei proprietăți din Virginia Water, zonă în care casele costă milioane de lire sterline. Au intrat pe proprietate printr-un gard, pe 15 aprilie 2020. Dar au fost văzuți și puși pe fugă, apoi prinși mai târziu de poliție.

În mașina lor au fost găsite două cuțite, o armă de foc artizanală și cătușe, dar și câteva unelte cu care puteau să forțeze încuietori și chiar un bidon cu benzină.

Sergent Hannah Clarke, de la Poliția Surrey, a spus că este o „ușurare” că cei doi se află acum în spatele gratiilor. „Hosten și Malcom-Taylor plănuiseră să comită o spargere violentă și au arătat un dispreț înfricoșător față de victimele lor în timpul procesului. Din fericire, planurile lor au fost dejucate… Este o ușurare că sunt acum în spatele gratiilor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X