Dmitri Medvedev a scris că Georgia și Kazahstan sunt state „artificiale”. Precizarea făcută ulterior

Autor: , in Externe / 2 august, 2022, 15:52

Șeful consiliului de securitate rus Dmitri Medvedev a publicat o postare în care numește Kazahstan și Georgia „state artificiale”, relatează Nexta, citată de hotnews.ro.

Fostul președinte rus mai spune că „toate popoarele, care locuiau cândva marea și puternică URSS, vor trăi din nou împreună în prietenie”.

Ulterior, Medvedev a revenit cu precizări și a susținut că a fost ținta unui atac cibernetic, iar contul său de pe platforma socială VK a fost spart.

Postarea a fost publicată pe contul său de pe rețeaua socială VK ce are 2,3 milioane de urmăritori, notează și The Moscow Times citând Interfax.

Medvedev a declarat că, după ce va ocupa capitala ucraineană Kiev, Rusia va căuta să-și extindă granițele în alte zone.

El a susținut că „Georgia nu a existat niciodată înainte de reunificarea sa” cu Imperiul Rus în secolul al XIX-lea și că Kazahstanul din Asia Centrală era „un stat artificial”.

Capturile de ecran ale postării au arătat că a fost vizualizată de 2.000 de ori înainte de a fi eliminată la aproximativ 10 minute după publicare.

Postarea nu a apărut pe canalul lui Medvedev pe aplicația de mesagerie Telegram, unde actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei publică în mod regulat tirade anti-occidentale către cei 670.000 de abonați ai săi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X