(DOC) Iarmaliuc, acuzat de Dodon că „denaturează informația”: „Au mințit cu nerușinare. Au fost depuse deja câteva plângeri la CSP și PG”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 2 august, 2022, 12:11

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, învinuit pe mai multe capete de acuzare, susține că pe procurorul de caz că „denaturează informația” și spune că, de fapt, la prelungirea mandatului de arest la domiciliu „nu au fost impuse careva restricții suplimentare precum interzicerea comunicării cu diferite persoane și utilizării rețelelor de socializare, acordării de interviuri sau primirea la domiciliu a altor persoane decât cele implicate pe dosar”.

Dodon a făcut publică decizia Curții de Apel Chișinău din 29 iulie care ar confirma contrariul celor spuse de acuzatorul Petru Iarmaliuc, subliniind că „au fost excluse unele restricții impuse anterior”.

„Procuratura Generală și în special procurorul Petru Iarmaliuc au mințit cu nerușinare cetățenii Republicii Moldova.Acum câteva clipe, la a patra zi după ședința de judecată, fapt ce este un precedent mai nou pentru “justiția reformată” a Maiei Sandu, am primit în sfârșit decizia Curții de Apel Chișinău. Așa cum am menționat anterior, la prelungirea mandatului de arest la domiciliu nu au fost impuse careva restricții suplimentare de tipul interzicerea comunicării cu diferite persoane și utilizării rețelelor de socializare, acordării de interviuri sau primirea la domiciliu a altor persoane decât cele implicate pe dosar. Mai mult ca atât, au fost excluse unele restricții impuse anterior. De fapt, este inexplicabilă decizia Curții de Apel Chișinău. Pe de o parte îmi scoate o restricție impusă ilegal de judecătorul de instrucție la solicitarea procurorului Iarmaliuc, dar, pe de alta parte, indică faptul că se resping recursurile apărării de eliberare din arest”, a spus Dodon.

Liderul de onoare al PSRM susține că „nu este pentru prima dată în cazul acestui dosar politic ilegal când unii angajați ai organelor procuraturii denaturează informația și procesele verbale de audiere a martorilor, induc în eroare mass-media și cetățenii, fac scurgeri de probe în presă, apropo, fapt pentru care nu a fost pedepsit nimeni și a fost refuzată pornirea urmării penale”.

„Până la acesta etapă au fost depuse deja câteva plângeri la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și Procuratura Generală (PG) privitor la acțiunile inadecvate și ilegale ale procurorului Petru Iarmaliuc. Solicit public de la PG și CSP să ia măsuri urgente în vedere stopării și sancționării persoanelor care, printr-un comportament provocator și neprofesionist, în mod intenționat denaturează informația cu privire la urmărirea penală, fapt prin care ne prejudiciază ca parte în proces”, a mai comentat Dodon.

El a mai anunțat că, astăzi, 2 august, Curtea de Apel Chișinău urmează să explice dacă poate comunica cu colegii din PSRM și deputați.

„Procurorul și Judecătoria Ciocana au evitat să dea un răspuns clar la întrebările formulate. Să vedem cum vor manipula de data aceasta”, a conchis fostul șef de stat.

Citește și: Casa în care locuiește, construcții din Sadova și Molovata, patru automobile. Lista bunurilor atribuite lui Igor Dodon care au fost plasate sub sechestru

Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este învinuit pe mai multe capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

DOC: Facebook, Igor Dodon
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X