Președintele Parlamentului, întrevedere cu noul ambasador al României în R. Moldova: Ne vom concentra pe proiecte concrete și tangibile, pe care să le implementăm prompt

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 august, 2022, 14:50

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul ambasador al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. În nota emisă de Legilativ se anunță că oficialii au discutat despre criza energetică și situația geopolitică dificilă, care a afectat dur întreaga regiune.

Igor Grosu i-a mulțumit ambasadorului Cristian-Leon Țurcanu pentru „sprijinul constant oferit de România, în special în cooperarea pe domeniul securității energetice”.

Șeful Legislativului a reiterat faptul că Republica Moldova va avea nevoie de experiența și ajutorul României în procesul de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar. În același timp,el a apreciat enorm „contribuția esențială pe care a avut-o România în procesul de obținere a statutului de țară candidată a Republicii Moldova pentru aderarea la UE”.

Discuțiile s-au referit și la organizarea celei de-a doua ședințe comune a Parlamentelor Republicii Moldova și României.

„Ne vom concentra pe proiecte concrete și tangibile, pe care să le implementăm prompt. Sunt sigur că domnul ambasador Țurcanu va avea parte de un mandat prodigios la Chișinău și l-am asigurat de toată susținerea în consolidarea relației bilaterale a țărilor noastre”, a menționat Grosu.

Citește și: Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu: România se află în proces de identificare a măsurilor care să ajute R. Moldova să depășească criza energetică

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X