Mărturiile cutremurătoare ale unei refugiate din Ucraina: ,,Copiii strigau, îmi tremura tot corpul de frică. Soțul număra exploziile’’

Autor: , in Social / 3 august, 2022, 16:08

O femeie din Ucraina care a fugit din calea războiului își amintește cum în data de 24 februarie s-a trezit speriată de sunetul puternic al exploziilor, iar soţul ei stătea înfricoşat în salon şi număra bufniturile care nu mai păreau să contenească, în timp ce copiii strigau de spaimă. Refugiata, aflată în Republica Moldova, mărturiseşte că din cauza fricii îi tremura tot corpul şi nu ştia ce să facă în acel moment de groază, să ia mâncarea, să ia careva lucruri sau să ascundă copiii în baie.

Întrucât situaţia se agrava, femeia împreună cu ceilalţi membri ai familiei au fost nevoiţi să se evacueze chiar în timpul bombardamentelor, punându-şi viaţa în pericol. Scopul lor era să traverseze graniţa şi să ajungă într-un loc sigur pentru ei.

Femeia spune că a găsit pe Internet o adresă unde oamenii ofereau ajutor refugiaţilor, astfel, cazându-se într-un final în casa unei familii de moldoveni. Refugiaţii au rămas plăcut surprinşi de ospitalitatea gazdei: „Noi eram şocaţi, când am ajuns aici, ne-au cazat, ne-au oferit lucrurile necesare, fiecare ajuta cu ce putea. Noi simţim dragostea, căldura şi grija acestei ţări, a acestui loc şi a oamenilor care ne înconjoară”.

Ucraineanca refugiată îşi exprimă recunoştinţa şi le mulţumeşte moldovenilor pentru bunătatea de care au dat dovadă.

Milioane de civili ucraineni suferă la moment din cauza atacului rusesc asupra Ucrainei.

Campania de conținut este realizată de către Ministerul Afacerilor Interne, menită să sporească solidaritatea cu refugiații din Ucraina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X