Ministrul Apărării, despre planurile militare ale Rusiei în raport cu R. Moldova: O eventuală agresiune nu există

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 3 august, 2022, 08:53

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi susține că planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova, cel puțin acest lucru este comunicat pe canale oficiale din mai multe surse. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu oferit pentru Agora.

„Cetățenii Republicii Moldova actualmente trebuie să fie în siguranță. Forțele rusești desfășoară acțiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanță care ne asigură o stabilitate”, a declarat ministrul Apărării.

Nosatîi susține că, în pofida faptului că exploziile de la rachetele rusești uneori se mai aud în regiunea de sud a țării, ceea ce este foarte alarmant pentru noi, un pericol iminent, actualmente, de o eventuală agresiune sau de niște operațiuni militare pe teritoriul R. Moldova nu există.

„Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul R. Moldova”, a menționat ministrul Apărării.

În cadrul recentei vizite oficiale la București, președinte Maia Sandu a subliniat că, după Ucraina, Republica Moldova este țara cea mai afectată de război, care a destabilizat securitatea energetică a țării.

Șefa statului susține că dacă Rusia va încerca să ne atace, țara noastră va cere ajutor.

„Suntem îngrijorați și admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste. Ne pregătim pentru toate scenariile. În situația în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova, evident că vom cere ajutor”, a spus Maia Sandu.

Președintele României, Klaus Iohannis a precizat că țara pe care o conduce rămâne cea mai apropiată pentru Republica Moldova și „nu vă abandonăm indiferent de scenariul războiului”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X