Priorități anunțate de noua șefă a Procuraturii Anticorupție: „Laundromat” și furtul miliardului. Dragalin, surprinsă de condițiile de muncă

Autor: , in Actualitate / Justiție / 3 august, 2022, 11:50

Furtul miliardului și schema „Laundromat” sunt dosarele de rezonanță care se regăsesc printre prioritățile din perioada următoare a noii șefi a Procuraturii Anticorupție, spunând că are nevoie de cel mult 30 de zile pentru a se acomoda și a înțelege cum funcționează sistemul, dar și de ce au nevoie colegii ei de muncă pentru a-și face munca mai bine. Totodată, aceasta a fost surprinsă de oficiul și clădirea în care se află acum, spunând că e mai bună și mai frumoasă decât cele din SUA unde a activat anterior. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Moldova.org.

Eu cred că fiecare persoană din Moldova, dar chiar și oamenii din alte țări au auzit de furtul miliardului. E un caz pentru care, din păcate, Republica Moldova e cunoscută în lume. Și e clar că pentru mine acolo sunt cele mai multe întrebări: Ce se întâmplă? De ce nu s-a întâmplat până acum? Ce fel de documente avem? Avem solicitări de probe din alte țări?

Eu vreau aceleași răspunsuri și informație ca și restul țării. Pentru mine este un caz foarte, foarte important. Clar că și Laundromatul e o prioritate pentru mine. Cred că acestea sunt cazurile de rezonanță, unde vreau cât mai repede să înțeleg ce se întâmplă, dar și care-i planul de mers înainte”, a declarat Dragalin.

Intrând în biroul de la Procuratura Anticorupție, Veronica Dragalin s-a arătat surprinsă de condițiile de muncă.

Să vă spun drept, m-a surprins faptul că oficiul și clădirea în care mă aflu acum e mai bună și mai frumoasă decât cele din SUA. Vă dau un exemplu foarte mic – noi, ca procurori, în oficiul din SUA nu aveam apă potabilă în clădire și trebuia să plătim pentru un cooler cu apă sau să-ți aduci sticla de acasă cu apă. Aici avem apă și avem un aparat de cafea bun și apreciez aceste lucruri, eu cred că să nu trebuiască să ieși afară după o cafea sau apă ne ajută să fim mai eficienți. Am fost plăcut surprinsă că oficiul și condițiile sunt destul de bune. Eu cred că o să mă simt bine aici, am un oficiu foarte frumos, tehnica toată a fost conectată din prima zi fără probleme, așa că sper că mergem cu bine înainte”, a relatat noua șefă a Procuraturii Anticorupție.

Ajunsă în fruntea Procuraturii Anticorupție și vorbind despre procesul de familiarizare, Dragalin a estimat că va dura aproximativ o lună.

Eu mi-am dat mie singură un termen. Nu știu dacă e realist sau nu, dar eu mă gândesc că într-o lună, în 30 de zile, o să pot să mă orientez destul. Să cunosc fiecare procuror care lucrează aici, să am o idee clară. Nu o să știu toate dosarele în detalii, dar să am o idee cam care sunt cele mai mari și care e statutul la fiecare. Eu deja le-am spus colegilor că eu vreau să mă întâlnesc cu fiecare dintre ei personal, deci unul la unul. Să avem o șansă să-i cunosc eu pe ei și ei pe mine. În așa fel, să am ocazia să învăț mai mult despre dosarele la care lucrează, să-l ascult pe fiecare procuror în parte și să-l întreb ce obstacole crede el că există în sistem, ce ar trebui să schimbăm și ce ne-ar ridica eficiența. Eu vreau să fac lucrul ăsta în primele două săptămâni și cred că o să reușesc. Am început în luna august și sunt mulți procurori care sunt în concediu, dar o să vorbim când o să revină la muncă. Deci, cred că în 30 de zile o să mă orientez despre cum funcționează sistemul și o să văd ce ar putea să ajute procurorii să-și facă lucrul mai bine și mai eficient”, a mai spus Veronica Dragalin în cadrul interviului pentru Moldova.org.

Dragalin susține că este de lucru la Procuratură, dar și cu judecătorii, deci, în mai multe locuri trebuie de făcut schimbări, doar că peste noapte nu poți să începi ceva cu totul nou.

Amintim că, începând de luni, 1 august, Veronica Dragalin și-a început activitatea în funcția de de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X