(VIDEO) Cozi la haine în mall-uri din Moscova, după ce un mare retailer a anunțat că vinde stocurile și se retrage de pe piață

Autor: , in Externe / 3 august, 2022, 14:16

Rușii au stat la cozi uriaşe în mall-uri din Moscova pentru a reuşi să procure haine de la un retailer de modă european care a anunţat ceva mai devreme că vinde stocurile și se retrage de pe piața din Federația Rusă.

În două centre comerciale din Moscova, compania H&M şi-a redeschis temporar uşile a două magazine pentru doritorii de a-şi procura haine şi accesorii de la această marcă. Retailer-ul de modă îşi vinde stocurile de produse rămase înainte de a se retrage definitv de pe piaţa rusească. Magazinele şi-au început activitatea la ora 10:00, iar oamenii au format imediat cozi uriaşe, aşteptând să-şi procure articole de la această marcă.

Compania H&M îşi lichidează stocul din cele 170 de locaţii fizice până a pleca definitiv de pe piaţa rusă. Chiar și așa, preţul hainelor nu a fost modificat. Deşi compania a specificat mai devreme că reduceri nu vor fi, în magazine a fost amplasat un stender unde prețul la haine începea de la 150 de ruble, echivalentul a 37 de lei moldovenești.

Cumpărătorii au putut achiziţiona haine din colecţia primăvară-vară. În plus, la casele de marcat ale magazinelor, acestora li s-a oferit posibilitatea să schimbe pe bani certificatele cadou primite anterior, întrucât au pierdut posibilitatea de a plăti cu ele o parte din marfă.

În contextul invaziei Ucrainei de către armata rusească, la începutul lunii martie curent, Compania H&M a oprit toate vânzările de pe teritoriul Rusiei. Pe 18 iulie 2022, reţeaua suedeză a încetat definitiv să mai activeze pe piaţa rusă.

Ulterior, retailer-ul scandinav a decis să deschidă temporar două dintre magazinele sale pentru a vinde articolele rămase în stoc. Totodată, compania a precizat că îmbrăcămintea şi accesoriile nu vor fi vândute la un preţ redus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X