Maia Sandu, către aleșii locali: „Vă chem să ne susțineți în realizarea celui mai important proiect național – integrarea europeană”

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 august, 2022, 08:47

La întrevederea cu un grup de primari, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), președinta Maia Sandu i-a îndemnat să susțină „realizarea celui mai important proiect național – integrarea europeană”.

Potrivit instituției prezidențiale, au fost discutate un șir de probleme cu care se confruntă primarii din toată țara, inclusiv întrebări legate de descentralizarea financiară și relația dintre administrația publică locală și centrală, relația primarilor cu consiliile raionale, probleme de administrare a proprietăților, implementarea strategiei naționale de management al deșeurilor.

Președinta Maia Sandu a menționat rolul pe care-l au aleșii locali în modernizarea țării și i-a îndemnat să devină promotori activi ai integrării europene în localitățile lor.

„Vă chem să ne susțineți în realizarea celui mai important proiect național – integrarea europeană. Trebuie să ne unim forțele pentru a proteja și consolida democrația, pentru a dezvolta economia și pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a declarat Maia Sandu.

Citește și: Maia Sandu, după ce R. Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la UE: „Avem în față un drum complicat care va cere multă muncă și efort. Suntem pregătiți să-l parcurgem”

Amintim că, Consiliul European a decis joi, 23 iunie, acordarea statului de țari candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina.

Ministerul de Externe (MAEIE) a prezentat cei 10 pași pe care Republica Moldova trebuie să-i parcurgă pentru a devenit stat membru al comunității europene.

Potrivit MAEIE, R. Moldova a făcut deja primii cinci pași:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X