O membră a Congresului SUA a decedat într-un accident rutier. Jackie Walorski a fost decorată de Klaus Iohannis cu Steaua României: A ajutat copii nevoiași

Autor: , in Actualitate / Externe / Uncategorized / 4 august, 2022, 11:56

Reprezentanta republicană din Indiana în Congresul Statelor Unite ale Americii (SUA), Jackie Walorski, a decedat în urma unui accident rutier, alături de doi membri ai staff-ului său, dar și o altă persoană care se afla în cea de-a doua mașină implicată în impact, scrie CNN. Anunţul despre vestea tragică care s-a produs la 3 august a fost făcut de Kevin McCarty, membru al Camerei Reprezentanţilor. Mesaj de condoleanțe a fost transmis și de abasadorul României în SUA, Andrei Muraru, menționând că „în timp ce statul american pierdut un legiuitor iscusit şi un lider entuziast, țara noastră a pierdut un prieten formidabil de dedicat”.

Împreună cu Jackie Walorski, în vârstă de 58 de ani, se aflau încă două persoane, directorul districtual Zachery Potts (27 de ani), și directorul de comunicații Emma Thomson (28 de ani), care de asemenea au murit.

„Jackie Walorski s-a întors acasă pentru a fi cu Domnul și Mântuitorul ei, Isus Hristos. Vă rugăm să păstrați familia ei în gândurile și rugăciunile voastre. Nu vom avea alte comentarii în acest moment”, a scris Kevin McCarty pe Twitter.

Într-o postare pe Facebook, Andrei Muraru a subliniat că Jackie Walorski a fost o mare susţinătoare şi prietenă a României, sprijinind solicitările ţării în Congresul american.

„A murit o mare prietenă a României, membră a Congresului SUA, care a trăit câțiva ani în România ajutând copiii nevoiași (…) Între 2000 și 2004, ea și soțul ei, Dean Swihart (de profesie învățător), au trăit în România ca misionari creștini, unde au pus bazele unei organizații care a oferit hrană și echipament medical copiilor săraci”, a spus Andrei Muraru.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii va institui un premiu anual dedicat membrilor Congresului american care se implică cu determinare pentru a susţine cauza României, a anunţat Muraru.

„În timp ce Statele Unite au pierdut un legiuitor iscusit şi un lider entuziast, România a pierdut un prieten formidabil de dedicat. Cu abnegaţie, Walorski a slujit cauza României cu orice mijloace, ţara de care se ataşase iremediabil şi pe care continua să o sprijine necondiţionat”, a mai precizat Andrei Muraru.

Câțiva ani în urmă, Jackie Walorski spunea că „nu aș fi în Congresul SUA dacă eu și soțul meu nu am fi locuit în România vreme de patru ani”.

Walorski reprezenta al doilea district al Congresului din Indiana și fusese anterior membră a Camerei Reprezentanților din Indiana. Ea și-a început mandatul în Congres în 2013. Până în 2012, a lucrat în jurnalism şi în mediul academic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X