Radu Marian: Deranjul opoziției e cauzat de faptul că identificăm soluții alternative pentru a nu depinde de Rusia

Autor: , in Politic / 4 august, 2022, 14:42

„Deranjul opoziției față de acțiunile Guvernului este cauzat de faptul că identificăm soluții alternative pentru a nu depinde de Rusia. Este o schimbare fundamentală de abordare, pe care nici Dodon, nici Șor, nici fugarii și nici hoții nu o vor înțelege”. Opinia a fost exprimată de deputatul PAS, Radu Marian.

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul a precizat că Guvernul a prezentat ieri un plan de măsuri care să prevină orice situație care ar putea să pună în pericol cetățenii Republicii Moldova.

„Așa cum avem protocoale pentru situații excepționale, calamități, inundații, etc., la fel trebuie să avem protocoale și pentru închiderea completă a gazelor naturale. Toate guvernele din Europa au pregătit astfel de protocoale, la fel o facem și noi”, punctează oficialul.

„Din frustrare sau din prea mult timp liber în arestul la domiciliu, Dodon și ceilalți hoți, fugarii aliați cu el, sunt supărați că Guvernul nu face jocurile prietenilor săi ruși”, a adăugat acesta, menționând că pe guvernanți nu îi interesează „frustrările și jocurile politice ale opoziției care acționează în mod iresponsabil”.

Amintim că Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre care prevede un set de măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în Republica Moldova, în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și pregătirea pentru perioada sezonului de încălzire 2022-2023.

Inițiativa propusă spre consultări publice include mai multe măsuri, printre care și reducerea temperaturii agentului termic livrat în sistemele de alimentare centralizată cu energie termică cu 10%, sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte și organizarea procesului de învățământ la distanță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X