Șor se va adresa Rusiei pentru gaz mai ieftin „în calitate de lider de partid de opoziție”

Autor: , in Politic / 6 august, 2022, 09:40

Potrivit președintelui Partidului Șor, Ilan Șor, Republica Moldova trebuie să găsească un consens cu Federația Rusă, pe care o numește „partener strategic al Republicii Moldova”, privind livrarea de gaze naturale la preț accesibil. „În calitate de lider al opoziției, voi adresa o solicitare cu rugămintea de a purta negocieri în acest sens”, a declarat acesta.

„Tarifele pentru gazele naturale au crescut din nou. Moldovagaz (furnizor) este, însă, nemulțumită și strigă în gura mare că tariful trebuie majorat în continuare. Acum este vara și mulți nu simt ce înseamnă acest tarif. Până la toamnă și iarnă a mai rămas puțin timp și riscul ca oamenii noștri să înghețe de frig și foame este destul de mare. Și alimentele se vor scumpi într-atât încât nimeni nu și le va permite. Inflația va ajunge până la 45%, leul se va prăbuși și va fi catastrofă în Moldova. Oamenii pur și simplu nu vor avea nici cu ce supraviețui”, a avertizat Ilan Șor.

Politicianul critică actuala guvernare.

„Maia Sandu și partidul ei, care se află la guvernare, de dragul stăpânilor lor occidentali, au distrus relațiile cu partenerul strategic al țării noastre – Federația Rusă. În consecință, avem ce avem. Nivelul de trai a ajuns la cel mai jos nivel. Actuala guvernare a trădat interesele țării și ale cetățenilor, nu ne mai reprezintă în niciun fel, iar mâine-poimâine, își vor lua catrafusele și vor pleca în străinătate. Acolo unde o vor duce bine, vor lucra la FMI sau în alte structuri internaționale”, a mai declarat Ilan Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X