Președinta Maia Sandu, mesaj de mulțumire pentru canotorul Serghei Tarnovschi: Datorită efortului și perseverenței sale, drapelul R. Moldova este arborat pe cele mai înalte podiumuri sportive din lume

Autor: , in Actualitate / Sport / 8 august, 2022, 08:52

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion mondial, după competiţia de duminică, 7 august, desfăşurată la Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Halifax (Canada). În acest context, președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare, subliniind că „datorită efortului și perseverenței sale, drapelul Republici Moldova este arborat pe cele mai înalte podiumuri sportive din lume”.

Sportivul moldovean în vârstă de 25 de ani a cucerit medalia de aur în proba de canoe la distanța de 5.000 de metri.

O veste îmbucurătoare a venit ieri seara din Canada – canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur la distanța de 5.000 de metri la Campionatul Mondial de canoe sprint. Titlul de campion mondial a fost câștigat de Serghei exact la un an după ce obținea bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îl felicit pentru că-și continuă parcursul de succes și-i mulțumesc pentru că, datorită efortului și perseverenței sale, drapelul Republicii Moldova este arborat pe cele mai înalte podiumuri sportive din lume”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că, la 7 august 2021, canotorul Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz în proba de 1.000 de metri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, încheind proba cu timpul de 4.06.069.

Duetul Daniela Cociu – Maria Olărașu a ocupat locul 7 la Mondialul din Canada pe distanța 500 metri, repetând același rezultat ca și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivele au concurat și la 200 de metri, unde s-au clasat pe locul 6.

Le felicit și pe membrele echipajului de canoe dublu, Maria Olărașu și Daniela Cociu, care s-au clasat pe locul șapte la distanța de 500 de metri. Mult succes tuturor și la cât mai multe victorii!”, a mai spus șefa statului.

Vedeți mai jos evoluția lui Serghei Tarnovschi la Campionatul din Canada:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X