Delegaţie din Japonia, vizită la Primăria Chişinău. A fost semnat un acord de colaborare ce vizează refugiaţii din Ucraina

Autor: , in Social / Uncategorized / 9 august, 2022, 13:16

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere marți, 9 august, cu o delegație din Japonia, sosită în vizită în Republica Moldova. Este vorba despre membri ai „Peace Winds Japan” și „Japan Platform”. Potrivit unei note emisă de Primăria Capitalei, oficialii au discutat despre problema refugiaților din Ucraina și prelungirea unui program în vederea susținerii acestora cu produse alimentare și servicii medicale, dar şi despre extinderea domeniilor de colaborare, inclusiv – educație. Totodată, a fost semnat și un acord de colaborare.

Întrevederea delegației din Japonia și primarul Ion Ceban a avut loc la Primăria Chișinău.

„Ion Ceban a mulțumit oaspeților pentru suportul susținut oferit municipalității în gestionarea problemei refugiaților din Ucraina, iar în acest sens a fost semnat un acord de colaborare. Discuțiile s-au axat pe tematica problemei refugiaților, prelungirea contractului cu „Peace Winds Japan”, în vederea susținerii în continuare cu produse alimentare și servicii medicale pentru refugiați, extinderea domeniilor de colaborare, inclusiv pe educație”, au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.

„Peace Winds – Peace Winds Japan” (PWJ) este o organizație neguvernamentală dedicată sprijinirii persoanelor aflate în dificultate și amenințate de conflicte, sărăcie sau alte tulburări.

Reprezentanții Primăriei Chișinău au menționat că, începând din luna martie 2022, în fiecare săptămână, „Peace Winds” a donat câte 50 de palete cu produse alimentare și produse igienice, pentru a completa depozitul municipal cu mărfuri care sunt oferite refugiaților.

Conform datelor autorităților municipale, peste 900 de refugiați au fost consultați de către medicii japonezi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X