Reacția Președinției la acuzațiile lui Igor Dodon: „Justiția trebuie să facă dreptate, nu circ”

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 august, 2022, 09:05

Președinta Maia Sandu a comentat acuzațiile făcute de către fostul șef de stat Igor Dodon, în legătură cu referitor la incidentele de miercuri, 10 august, cu mama acestuia. Șefa statului a subliniat că „justiția trebuie să facă dreptate, nu circ”.

Justiția trebuie să facă dreptate, nu circ. Fără umilințe publice, răfuieli și spectacole, care nu contribuie la cercetarea cauzelor și nici la creșterea credibilității justiției. Instituțiile vizate trebuie să le asigure tuturor un tratament corect”, este reacția Președinției.

În timpul perchezițiilor la casa părintească de la Sadova a lui Igor Dodon ar fi fost găsite „câteva cartușe de vânătoare”, spune acesta, adăugând că au fost depistate într-o locuință „unde există de decenii tradiția de vânători la soț și la feciori”. Prezentă la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunostință rezultatul expertizei dispuse pe munițiile depistate la domiciliul acesteia, Galina Dodon a fost huiduită, iar fiul acesteia, într-o postare pe Facebook o întreabă pe Maia Sandu de ce permite „ca niște nebuni și nebune cu certificat de la psihiatrie să își bată joc de oameni?”.

„Maia Sandu, tu ai mamă? Maia Sandu, tu ai suflet?
De ce permiți ca niște nebuni și nebune cu certificat de la psihiatrie să își bată joc de oameni? De ce permiți ca mama unui fost șef de stat să fie umilită și batjocorită public de niște mizerii morale care trăiesc din bani negri plătiți pe ascuns de sponsorii PAS?
De ce le permiți unor indivizi ca Litvinenco și procurorii lui de buzunar să organizeze tribunale agresive și linșaj în incinta instituțiilor de drept? Să știți, doamnă președinte, că toate aceste abuzuri și măgării vor avea consecințe serioase și vor fi pe sovestea dumitale. Așa lucruri nu se iartă și nu se uită. Teme-te de Dumnezeu, dacă ai un Dumnezeu, dacă nu îți este rușine de disprețul oamenilor, inclusiv de disprețul celor care te-au votat cândva (…) Ați ajuns să vă sprijiniți azi pe susținerea unor fanatici și a unor nebuni, cum este această mizerie morală, care a făcut-o pe mama să asiste neputincios la un atac violent?”, a scris Dodon.

Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este învinuit pe mai multe capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Mama ex-președintelui Igor Dodon a fost citată la Procuratură miercuri, 10 august, pentru a i se aduce la cunoştinţă raportul de expertiză privind muniţiile, depistate în timpul percheziţiilor de la sfârșitul lunii mai în dosarul în care e vizat fiul ei. Totodată, a fost audiată la data de 27 iulie la Procuratura Anticorupție pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, fiind menționat că, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului acesteia au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689.600 de lei; 17.000 de euro și 1.000 de dolari proveniența cărora urmează a fi cercetată.

La acest subiect: (VIDEO) Mama lui Igor Dodon, citată la Procuratură pentru a i se comunica raportul expertizei privind muniţiile. A fost audiată și în legătura cu complicitatea la îmbogățire ilicită

Igor Dodon anunță ce muniții ar fi fost găsite în timpul perchezițiilor la casa părintească: Nimic sfânt în această guvernare galbenă; Vai de capul vostru

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X