Avocații au cerut din nou revocarea măsurii de arest în Penitenciarul 13 în privința Marinei Tauber. Ședința de judecată a fost amânată

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 august, 2022, 12:00

Ședința de judecată de vineri, 12 august, în cadrul căreia avocații vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, au solicitat revocarea măsurii de arest în Penitenciarul 13 în privința clientei acestora, a fost amânată. Apărătorii acuză Procuratura că încalcă dreptul deputatei la un proces echitabil. Deocamdată, reprezentanții Procuraturii nu au comentat aceste învinuiri.

„Astăzi asistăm la o violare la dreptul la un proces echitabil, libertate și siguranță pentru Marina Tauber. Ea nu a fost escortată la Judecătorie astăzi pentru a putea să se apere. Nu s-a prezentat nici acuzatorul de stat. Considerăm că este o încălcare foarte gravă, iar așa cum a spus și domnul avocat, practica CEDO arată că astfel de cereri se examinează neîntarziat, termen de câteva zile”, a declarat avocatul Iulian Balan.

Denis Calaida, un alt avocat al Marinei Tauber, a menționat că apărătorii au venit cu noi probe care să demonstreze că măsura preventivă a clientei lor trebuie schimbată, solicitând aplicarea unei măsuri non-preventive.

„Am întemeiat cu noi probe pentru eliberarea persoanei (…) Am motivat prin lipsa riscurilor care nu a fost posibil de prezentat la emiterea mandatului de arest când am primit demersul procurorilor în aceeași zi. Respectiv, am avut acum mai mult timp și apărarea a adunat probe concludente. Vrem să le prezentăm”, a mai spus Caldai.

Avocatul Iulian Balan a precizar că ședința s-a amânat pe marți, 16 august.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut luni, 1 august, decizia primei instanțe și au respins recursul depus de avocații deputatei care au solicitat anularea măsurii preventive. Astfel, vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X