Încă două nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene

Autor: , in Externe / Uncategorized / 12 august, 2022, 13:33

Alte două nave cu cereale au părăsit vineri, 12 august, porturile Chornomorsk şi Pivdennyi ale Ucrainei de la Marea Neagră. Una dintre nave este încărcată cu grâu ucrainean. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării din Turcia, potrivit Reuters. Exporturile din această ţară au fost reluate în urma unui acord încheiat între Rusia și Ucraina, intermediat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) și Turcia.

După ce timp de 5 luni porturile ucrainene de la Marea Neagră au fost blocate, alte două nave au pornit spre Turcia şi Iran.

Astfel, nava Sormovsky, sub pavilion Belize, a plecat din portul Chornomorsk, cu 3.050 de tone de grâu la bord, îndreptându-se spre provincia Tekirdag, din nord-vestul Turciei. Iar nava Laura, sub pavilionul Insulei Marshall, a plecat din Pivdennyi spre Iran, cu 60.000 de tone de porumb.

În ultimele 2 săptămâni, 14 nave încărcate cu cereale au plecat de pe porturile ucrainene de la Marea Neagră în diferite direcţii stabilite.

În luna iulie curent, Rusia şi Ucraina au încheiat un acord, intermediat de ONU şi Turcia, care prevede reluarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene. Acesta a fost semnat în baza temerilor că pierderea proviziilor de cereale ucrainene ar duce la lipsuri severe de alimente și chiar la izbucniri de foamete în anumite părți ale lumii, notează Reuters.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X