(DOC) Noi măsuri de securitate în Aeroportul Internațional Chișinău: Sistarea activității sălii VIP și limitarea accesului în interior

Autor: , in Actualitate / Social / 12 august, 2022, 13:58

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat noi măsuri de securitate în Aeroportul Internațional Chișinău, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la obiectivele infrastructurii critice. Astfel, se sistează activitatea sălii VIP din Aeroport, iar Poliția de Frontieră este întărită cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului.

Noile măsuri aprobate de membrii CSE:

– Se sistează activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului;

– Se interzice accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și membrilor a echipajelor.

– Prin derogare de la prevederile art.6 din Legea nr.283/2011 cu privire la Poliţia de Frontieră, se investește Poliția de Frontieră cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.

– Polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

Poliția de Frontieră a subliniat că împreună cu alte autorități de stat continuă să implementeze acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

Amintim că sunt operaționale mai multe măsuri de securitate: primul filtru de control la intrarea în Aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului a mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri (intrare/ieșire), interzicerea staționării în fața Aeroportului, patrularea zilnică a adiacentului Aeroport de către echipaje mixte INSP și IGC etc.

Detalii: Accesul în Aeroportul Internațional Chișinău, permis doar pentru personalul aeroportuar și pentru călători. Pasagerii, îndemnați să vină din timp pentru a reuși să treacă toate procedurile aeroportuare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X