O trambulină pentru copii, amplasată pe acoperișul unui bloc cu 17 etaje din Chișinău, demontată. Precizările IGP

Autor: , in Actualitate / Social / 12 august, 2022, 17:17

În mediul online au apărut imagini cu un copil care sare într-o trambulină amplasată pe acoperișul unui bloc cu 17 etaje din sectorul Botanica al Capitalei. La scurt timp, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au anunțat că s-au autosesizat, iar instalația a fost demontată.

Fotografii și un material video în care se vede cum un copil sare în trambulina amplasată pe acoperișul unui bloc cu 17 etaje de pe bulevardul Dacia din Capitală au stârnit un val de reacții pe Internet.

Oamenii legii au intervenit în vederea prevenirii unui eventual pericol pentru persoanele care foloseau acest spațiu de joacă.

„Caz ieșit din comun pe acoperișul unei bloc cu 17 etaje de pe bulevardul Dacia din Capitală. Unii localnici au filmat cum pe acoperișul acesteia viețile copiilor sunt puse în pericol, fiind instalată o trambulină pe care săreau. Poliția s-a autosesizat imediat și a întreprins toate acțiunile de rigoare, intervenind în vederea prevenirii unui eventual pericol pentru persoanele care foloseau acest spațiu de joacă. Cu puțin timp în urmă, aceasta a fost demontată, fiind exlus pericolul pentru copii”, au menționat reprezentanții IGP.

Poliția a menționat că a sesizat Administrația publică locală, Autoritățile de gestionare a fondului locativ și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, care au competențe de intervenție în astfel de cazuri.

„Supravegheați copiii mereu; evitați astfel de genuri de jocuri ce pun viața celor mici în primejdie; discutați cu ei despre pericole și urmări. Fiți precauți, orice minut de neatenție ne poate costa viața a tot ce avem mai scump”, este îndemnul IGP.

Complexul Porțile orașului Chișinău sunt un ansamblu de clădiri cu mai multe etaje de pe Bulevardul Dacia, a fost construit din beton, la sfârșitul anilor ’70 – începutul anilor ’80. Cel mai înalt bloc are 24 de etaje.

Foto: IGP
Foto: IGP
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X