Ce documente clasificate a ridicat FBI de la reședința lui Trump. Este suspectat că a încălcat Legea Spionajului

Autor: , in Actualitate / Externe / 13 august, 2022, 09:45

FBI a ridicat 11 seturi de documente clasificate în urma percheziției la reședința din Mar-a-Lago, Florida, a fostului președinte american Donald Trump, inclusiv unele marcate „strict secret”, scrie CNN și Digi24.

Potrivit mandatului de percheziție care a condus la ridicarea documentelor, Trump este bănuit de încălcarea Legii Spionajului.

Donald Trump, într-o primă reacție pe rețeaua sa socială, Truth Social, a spus că el declasificase deja documentele când încă era președinte: „1. Toate erau declasificate. 2. (FBI – n.r.) Nu trebuia să «confiște» nimic. Putea să le obțină oricând, fără jocuri politice și descinderi la Mar-a-Lago. (Documentele – n.r.) Se aflau într-un loc sigur, cu o încuietoare în plus, pusă la cererea lor”, scrie site-ul de extremă dreapta Breibart, susținător al fostului președinte.

Donald Trump este investigat pentru potențială încălcare a Legii Spionajului și, de asemenea, pentru obstrucționarea justiției și distrugere de documente guvernamentale, potrivit mandatului de percheziție la reședința sa din Mar-a-Lago, care a fost făcut public vineri seară.

Fostul președinte american Donald Trump a catalogat scandalul legat de documentele ridicate de la reședința sa în urma percheziției FBI drept o „bazaconie”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X