Al doilea caz de variola maimuței, înregistrat în Republica Moldova. Ministerul Sănătății: Starea pacientului este de gravitate medie

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 august, 2022, 18:30

În Republica Moldova a fost înregistrat al doilea caz de variola maimuței, marți, 16 august. Infecția a fost confirmată la un moldovean care a revenit în țară la 15 august, din orașul Paris, Franța. Pacientul se află în stare de gravitate medie, stabilă. Acesta este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută.

„Astăzi a fost diagnosticat cu variola maimuței un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit în țară, la 15 august, din orașul Paris. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută. Ajuns în țară, bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, cu mașina, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a fi examinat de un medic, care la rândul său l-a redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost internat cu suspecție la variola maimuței”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Tot astăzi, au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

„Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Menționăm că, starea pacientului este de gravitate medie, stabilă”, a menționat Ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova la 8 august curent.

Detalii: Primul caz de variola maimuței, înregistrat în Republica Moldova. Detalii de la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a precizat că infecția a fost confirmată la un cetățean străin, care s-a deplasat în țara noastră din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X