Marina Tauber, după ce i-a fost prelungit mandatul de arest în Penitenciarul 13: „Este o decizie neașteptată”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 16 august, 2022, 17:38

O nouă ședință de judecată are loc marți, 16 august, în cadrul căreia avocații vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, au solicitat revocarea măsurii de arest în Penitenciarul 13 în privința clientei acestora.

UPDATE: Marina Tauber rămâne în arest în Penitenciarul 13. Magistrații i-au prelungit mandatul de arest preventiv cu încă 20 de zile.

„Este o decizie neașteptată. Sper că la baza acestei decizii este un motiv serios (…) Este un șantaj personal din partea Maiei Sandu care este adresat liderului Ilan Șor. Noi în continuare o să luptăm”, a declarat Marina Tauber, după pronunțarea deciziei.

Deputata Partidului Șor a menționat că decizia va fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, informație reiterată apoi și de avocații acesteia, spunând că decizia este una „regretabilă”. Apărătorii Marinei Tauber susțin că acuzatorii nu au prezentat probe noi.

„Sperăm că la Curtea de Apel vom obține o soluție justă pe cauza dată”, a subliniat unul dintre avocații parlamentarei, Iulian Balan.

Știrea inițială:

UPDATE: Apărarea Marinei Tauber cere ca ședințele să fie publice, argumentând că acestea sunt practici europene în cazurile de rezonanță.

Ședința a început la ora 10:45, la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău.

Marina Tauber a fost escortată în sala de judecată.

Avocații Marinei Tauber cer revocarea măsurii de arest în Penitenciarul 13 în privința clientei acestora.

La ședința de vineri, 12 august, care a fost amânată pentru astăzi, unul dintre avocați, Denis Calaida, spunea că apărătorii au venit cu noi probe care să demonstreze că măsura preventivă în privința Marinei Tauber trebuie schimbată, solicitând aplicarea unei măsuri non-preventive.

Amintim că, magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut luni, 1 august, decizia primei instanțe și au respins recursul depus de avocații deputatei care au solicitat anularea măsurii preventive pentru Marina Tauber.

Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X