Percheziții la Edineț: Arme deținute ilegal, depistate la un bărbat bănuit de trafic de ființe umane. Ce au mai descoperit oamenii legii

Autor: , in Actualitate / Social / 16 august, 2022, 13:59

Arme de vânătoare şi cartuşe cu diverse calibre au fost depistate de oamenii legii la domiciliul unui bărbat din Edineţ, bănuit de trafic de fiinţe umane. Mai mult, în timpul percheziţiilor au fost găsite şi acte de identitate ale presupuselor victime, dar și alte documente care urmează a fi cercetate în cadrul acțiunilor procesuale.

În cadrul cauzei penale pornite pentru trafic de ființe umane, polițiștii din Edineț au desfășurat mai multe percheziții la domiciliul unui bărbat de 60 de ani din localitatea Parcova.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la persoana bănuită, au fost depistate și ridicate 2 arme de vânătoare, 19 cartușe de calibrul 16 și 30 de cartușe de calibrul 12, toate deținute ilegal.

De asemenea, au fost depistate 805 pachete cu țigări fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

Totodată, în timpul perchezițiilor, au fost depistate 7 acte de identitate ale presupuselor victime, dar și alte acte care urmează a fi cercetate în cadrul acțiunilor procesuale.

Bărbatul bănuit în comiterea infracțiunii este cercetat în libertate. Potrivit Poliţiei, bănuitul este întreprinzător și are la întreținere mai multe bovine.

„Pentru creșterea și îngrijirea animalelor, bărbatul racola persoane pe care le exploata prin muncă. Muncitorii erau ținuți forțat în condiții inumane și dacă nu-și mai doreau să lucreze erau bătuți sau chiar amenințați cu moartea”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției.

Polițiștii din Edineț întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legii penale, persoana vinovată de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru trafic de ființe umane, riscă pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X