Putin a semnat decretul privind reintroducerea titlului de ,,Mamă eroină”. Recompensă de un milion de ruble (DOC)

Autor: , in Actualitate / Externe / Uncategorized / 16 august, 2022, 15:21

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretul prin care reintroduce titlul de „Mamă eroină” pentru femeile care au născut şi crescut 10 sau mai mulţi copii, fiind acordată o recompensă în valoare de un milion de ruble, echivalentul a 310.000 de lei moldoveneşti.

„A se stabili titlul de „Mamă eroină” care va fi acordat unei femei, care este cetățean rus și care a dat naștere și a crescut 10 sau mai mulți copii, care la fel sunt cetățeni ai Federației Ruse”, se arată în documentul semnat de Vladimir Putin.

Titlul va fi acordat împreună cu un certificat și cu medalia Ordinului „Mamă Eroină”. Potrivit decretului prezidenţial emis de Putin, medalia Ordinului „Mamă eroină” va fi confecţionată din aur şi diamante.

Pe lângă acest titlu, femeile vizate vor primi o recompensă în valoare de 1.000.000 de ruble ruseşti (310.000 de lei moldoveneşti).

La mijlocul lunii iunie curent, Putin a ordonat pregătirea unui proiect de decret care să reînvie titlul onorific „Mama eroină”, apărut în timpul Uniunii Sovietice.

Distincţia de „Mamă eroină” a fost introdusă în 1944, la ordinul lui Stalin, și a fost acordată mamelor care nășteau sau adoptau 10 ori mai mulţi copii. Ordinul se conferea după împlinirea vârstei de 1 an a celui de-al zecelea copil, dacă toți ceilalți copii erau în viață.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X