Moldovagaz îndeamnă consumatorii să achite datoriile de peste 75 milioane de lei. Ce riscă rău-platnicii

Autor: , in Actualitate / Social / 17 august, 2022, 09:39

Peste 2.000 de consumatori noncasnici datorează furnizorului suma de 75.526 milioane de lei pentru gazele naturale, potrivit cifrelor prezentate de SA „Moldovagaz”, miercuri, 17 august. În această ordine de idei, restanțierii la consumul de gaze sunt îndemnaţi să achite datoriile, pentru a putea beneficia în continuare de gaze.

SA „Moldovagaz” a anunțat consumatorii noncasnici despre expirarea la data de 15 august 2022 a termenului limită de achitare a facturii de plată, emisă pentru luna iulie 2022.

„2.002 de consumatori noncasnici riscă să rămână fără gaze, fiindcă datorează furnizorului „Moldovagaz” suma de 75.526 milioane de lei. SA „Moldovagaz” nu-şi poate executa obligaţia sa de plată faţă de furnizorul extern, care se realizată nemijlocit prin achitarea la timp de către consumatorii finali a volumelor de gaze naturale utilizate.

În scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al țării și, totodată, neadmiterii majorării soldului datoriei, SA „Moldovagaz” va deconecta instalațiile de gaze naturale ale consumatorilor-debitori”, a subliniat instituția de resort.

Furnizarea gazelor naturale va fi reluată după achitarea integrală a plății datorate pentru gazele naturale și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, cu scopul evitării acumulării datoriei pentru gaze naturale consumate, consumatorul noncasnic va achita plata preventivă pentru gazele naturale până la 12 luni.

În acet context, SA „Moldovagaz” solicită consumatorilor finali să plătească datoriile acumulate pentru gazele naturale furnizate.

Citește și: Moldovagaz, solicitare către Gazprom privind extinderea termenului de achitare a plății pentru august. Ceban: „Întârzierea plăților contractuale ridică suma datoriei. E destul de impunătoare”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X