Navalnîi cere „sancțiuni personale masive împotriva hoților lui Putin”

Autor: , in Externe / 17 august, 2022, 19:07

Opozantul rus Alexei Navalnîi cere Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Canadei şi Marii Britanii, sancţiuni „dure şi sistematice împotriva oligarhilor ruşi pro-Putin”, considerând că acestea ,,întârzie să apară din partea Occidentului”.Potrivit acestuia, doar 46 de oligarhi din cei 200 sunt sancţionaţi de UE, SUA ori Marea Britanie.

Navalnîi a criticat țările occidentale pentru faptul că, după invadarea Ucrainei de către Rusia, sancțiunile din partea Statelor Unite, Uniunii Europene și Marii Britanii au căzut asupra „unui număr mic de oligarhi și funcționari corupți”. Despre aceasta a scris opozantul rus pe una din reţelele sale de socializare, citat de meduza.

Alexei Navalnîi, aflat în prezent în detenţie, a enumerat mai multe persoane împotriva cărora, în opinia sa, e necesar să se impună sancțiuni. Este vorba despre miliardarii Vladimir Potanin, care ocupă locul al doilea în clasamentul Forbes, Roman Abramovici (numărul 12 în clasament), șeful Gazprom – Alexei Miller, omul de afaceri iordanian Ziyad Manasir, cel care „ar plătit pentru palatul lui Putin” și „i-a oferit două palate lui Miller”.

Iată lista Forbes din Rusia. 200 de poziţii. Dintre acestea, 46 de persoane sunt sancționate de UE, SUA sau Marea Britanie. În opinia mea, acest lucru nu seamănă prea mult cu un război declarat împotriva oligarhilor lui Putin.

Valentina Tereshkova. Da, acea astronaută. Dar ea este, de fapt, și deputată a Dumei de Stat și fața partidului lui Putin. Ea poate continua să locuiască în casa ei din Italia. Ea nu este sancționată, pentru că pur și simplu nu a venit la Dumă în ziua în care au votat pentru invadarea Ucrainei”, a spus liderul opoziției ruse.

Navalnîi, condamnat la o pedeapsă de nouă ani de închisoare într-o colonie penală de lângă orașul rus Vladimir, pentru acuzații de deturnare de fonduri despre care el și aliații săi spun că sunt motivate politic, a cerut alegătorilor și legislatorilor din Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite și Canada să facă presiuni asupra autorităților pentru a trece „la sancțiuni personale masive împotriva hoților lui Putin”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X